Nieuws
Maandag 15 januari was Tweede Kamerlid dr. Roelof Bisschop op bezoek in de gemeente Ede. Doel van het bezoek was tweeledig. In de middag werd een bezoek gebracht aan een, door Fipronil getroffen, pluimveebedrijf. In de avond sprak hij op de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeentelijke SGP in Bennekom.
Roelof_Bisschop 
Het Tweede Kamerlid bezocht samen met een afvaardiging van de SGP-jongeren en raadsfractie van de gemeentelijke SGP het pluimveebedrijf van de familie Van Roekel. Familie Van Roekel houdt legkippen aan de Nederwoudseweg in Lunteren.
In juli van het afgelopen jaar ging het bedrijf op slot, omdat Fipronil was gebruikt op het bedrijf. De schade die het moderne bedrijf geleden heeft is groot. Naast financiële schade is de emotionele schade ook groot, door de onzekerheid in de aanpak. Met steun van de SGP is in de gemeente Ede en Barneveld een fonds ingesteld om de boeren te helpen. Vanuit de landelijke overheid komt geen steun, terwijl dit in België wel het geval is. Dit was de reden dat een dochter van de familie Van Roekel een petitie is gestart om de financiële en emotionele zorgen onder de aandacht te brengen.
 
Inmiddels mag het bedrijf weer eieren leveren. Hierbij is het voordeel dat de eierprijzen op dit moment vrij hoog zijn, zodat de financiële schade niet groter wordt. Roelof Bisschop neemt de boodschap meer naar de Tweede Kamer en brengt dit onderwerp daar blijvend onder de aandacht. De SGP jongeren promoten de petitie in de hoop 10.000 handtekeningen te verzamelen voor landelijke hulp aan de pluimveesector.