Nieuws
Met een nieuwe organisatie, een nieuwe startlocatie en een vernieuwde Kidsrun was deze editie van Rondje om De Koepel er één vol eerste keren. Afgelopen zaterdag was het zover: in het bosrijke buitengebied van Lunteren werden al vroeg in de ochtend de laatste voorbereidingen getroffen voor het hardloopevenement. Maar het organiseren was al maanden eerder begonnen. “Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van vergunningen, het organiseren van EHBO en verkeersregelaars en het opzoeken van publiciteit. Maar ook het benaderen van sponsors was een omvangrijke klus”, vertelt Ton van Vuren namens de organisatie. “Gelukkig reageerden veel lokale ondernemers erg positief op het verzoek om te sponsoren”, vult medeorganisator Henk van Voorst aan. “Een veelgehoorde opmerking was dat Rondje om De Koepel écht bij Lunteren hoort en dat het goed is dat deze loop blijft bestaan.”
 
Ideale omstandigheden
Met schitterend weer en Het Uilenbos als start- en finishlocatie waren de omstandigheden ideaal. Ruim 240 deelnemers traden aan om hun prestatie neer te zetten op de 5 of 10½ kilometer. Prestaties werden, zoals ook eerdere jaren het geval was, gemeten met het nauwkeurige systeem van Racetimer. Deelname aan de Kidsrun werd beloond met een medaille en een heerlijke pannenkoek bij Het Uilenbos, waarvan moe en tevreden werd gesmuld. Na afloop werd volop nagepraat op het gezellige, volle terras van Het Uilenbos. “De dag is goed verlopen, op enkele schoonheidsfoutjes na. Maar hieraan zullen we volgend jaar extra aandacht besteden”, aldus Van Vuren. “Wij willen hierbij nogmaals de deelnemers, sponsors, Het Uilenbos en niet te vergeten de vele vrijwilligers hartelijk danken voor hun bijdrage.”
 
Niet nieuw bij het Rondje was Onderweegs & De Groot, al voor de zevende keer als hoofdsponsor aan het hardloopevenement verbonden. “Wij zijn graag actief betrokken bij de Lunterse gemeenschap”, verklaart Jan de Groot van Onderweegs & De Groot. “Dit doen we door maandelijks een gratis inloopspreekuur te organiseren, samen met Assurantiekantoor De Groot en Van Putten Van Apeldoorn notarissen. Ook schrijven we columns voor de Lunterse Krant, om zo de lezers te informeren en te attenderen op bijvoorbeeld belastingaangiftetijd of mogelijk belastingvoordeel. En verder dus door Rondje om De Koepel financieel te ondersteunen. We hopen zo een mooie wisselwerking te creëren tussen Lunteranen en ondernemers, waarbij men elkaar op een ontspannen manier de handel gunt.”