Nieuws
De eerste Remeker Midzomer-dag in Lunteren is geslaagd. “Wij zijn tevreden met de bezoekers. Deze Midzomer-dag was voor ons een nieuwe opzet en in die zin een try-out”, laten Peter en Jan Dirk van De Groote Voort weten.
Remeker_Midzomer.
Proeverijen onder de boom: met Melksommelier Bas de Groot, Harry Schonewille (kaas) en De Blije Wijnen van Maud van Berlo.
 
De opzet van de Remeker Midzomer-dag sprak een geheel ander publiek aan dan dat op de bekende open dagen van De Groote Voort afkwam.
Zaterdag 22 juni stond in het teken van het ontwikkelen van een nieuwe opzet dat een gerichter publiek moet gaan aanspreken. In die zin is de dag geslaagd geweest. Ruim 200 gasten, velen met kinderen, beleefden en genoten van een divers programma.
“Het was een geïnteresseerde groep mensen en ontzettend enthousiast. Wat wij ze mee hebben willen geven uitleggen wat wij hier doen. Dat het verhaal klopt waar wij op De Groote Voort voor staan!”
 
Het programma bestond onder meer uit: presentatie plastic soep door Jorien Timmers die er haar project van gemaakt heeft. Bij de bijenschuur van De Groote Voort kon men leren over de functie en het werken van en met bijen. Ondertussen liep Jan Dirk met een excursie de wei in om zijn volgers te ervaren dat het boer zijn zonder chemische producten goed mogelijk is.
Bij deze excursie kon men vernemen dat de Jersey-koeien (Remeker kaas) gevoerd worden met 100% (!) vers gras.
 
De Remeker Midzomer-dag begon rond het middaguur en eindigde ’s avond met het cabaret Op Sterk Water. Daar tussen konden bezoekers terecht bij klimaatdeskundige Reinier van den Berg en de proeverijen onder de boom. Een doorslaand succes was het diner van Chef-kok Edwin van den Oever. En …, het prachtige zomerse weer werkte volop, mee om van deze try-out een mooi succes te maken.