Nieuws
Mede dankzij een bijdrage uit het Rabofonds Gelderse Vallei turnen de turnsters en turners van Exalto Sport sinds deze week op een splinternieuwe wedstrijdvloer. Afgelopen zaterdag ontving Everdina van der Hee, voorzitter van de club uit handen van Marian Goor, lid van de ledenraad van Rabobank Gelderse Vallei een cheque ter waarde van EUR 8.000,-.
Rabofonds_helpt_Exalto_Sport_aan_turnvloer 
De dames-, herenselecties en de sportacrobatiek van Exalto Sport trainen, verdeeld over meerdere dagen per week, zowel in Lunteren als in Ede. In Ede wordt dit gedaan in Turnstede. Deze accommodatie is ingericht als een professionele turnhal en wordt geëxploiteerd door Stichting Turnstede, het samenwerkingsverband van turnverenigingen uit de gemeente Ede. Naast Exalto Sport Lunteren / Ede zijn ook DOK Ede, Sparta Ede en DOS Bennekom aangesloten bij het samenwerkingsverband. Doordat de turnhal een vaste toestelopstelling kent is het niet nodig de turntoestellen voor iedere training op te zetten en na afloop van de training weer af te breken en op te ruimen. Voor de turn(st)ers, waarvan een aantal maar liefst 12 uur in de week traint, levert dit een enorme tijdswinst op die ten goede komt aan de training. Het enige wat nog ontbrak in de turnhal was een goede wedstrijdvloer. Behalve dat de huidige vloer al geruime tijd aan vervanging toe was, de vering liet veel te wensen over, kwamen de afmetingen van de vloer niet overeen met de maten van de officiële wedstrijdvloeren waarop de turn(st)ers hun wedstrijdoefening moeten laten zien. Dankzij de bijdrage van het Rabofonds Gelderse Vallei is dit verleden tijd en wordt er voortaan getraind op een vloer met de juiste afmetingen (14 x 14 meter) die bovendien is voorzien van de allernieuwste vering.
 
Wekelijks biedt Exalto Sport haar leden ouder- & peutergym, kleutergym, gymsportlessen voor alle leeftijden, springlessen, sportacrobatiek, selectieturnen en badmintonlessen voor zowel junioren als senioren. Kijk voor meer informatie op: www.exalto-sport.nl.
 
Foto: Everdina van der Hee neemt de cheque ter waarde van €8000,- in ontvangst.

Foto 2: Vloer in gebruik door turnsters van 1e selectie Exalto Sport.