Nieuws
Rabobank Gelderse Vallei en Kove B.V. hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het pand aan de Dorpsstraat 69 in Luntern. In de loop van 2018 zal de overdracht plaats vinden. Een exacte datum is nog niet bekend. Momenteel is de bank op zoek naar een passend alternatief voor zowel de fysieke dienstverlening als de geld- en stortautomaten van de Rabobank.
Rabobank_Gelderse_Vallei 
“Eén ding is zeker: klanten in Lunteren kunnen blijven rekenen op onze dienstverlening”, aldus directievoorzitter Geurt Boon. “Aanleiding voor de verkoop is de verbouwing van ons pand in Barneveld. Dit pand biedt na de verbouwing voldoende ruimte voor al onze medewerkers.”
 
Alternatieve locatie
De bank is in gesprek met diverse lokale partijen om een geschikte alternatieve locatie te vinden waar klanten terecht kunnen voor zowel adviesgesprekken als het regelen van de dagelijkse bankzaken.
 
Ontwikkelingen geld- en stortautomaten
Zoals in diverse landelijke media is aangekondigd, zijn de ABN, ING en Rabobank aan het onderzoeken om alle geld verwerkende apparatuur samen onder te brengen bij Geld Service Nederland. De automaten worden omgebouwd naar neutrale geld- en indien mogelijk stortautomaten en zijn daarmee niet meer van één bank. Het doel hiermee is dat iedereen binnen een acceptabele reisafstand geld kan opnemen en kan storten. Naar verwachting wordt hier in 2018 verdere invulling aan gegeven. Tot die tijd blijven de geld- en stortautomaten in het huidige Rabobankkantoor in Lunteren beschikbaar.
 
Bestemming pand
Kove B.V. heeft het plan om de benedenverdieping in te richten als kantoor- of winkelruimte. Daarnaast wil het bedrijf appartementen realiseren op de bovenverdiepingen. Zij werken daarbij samen met CeGe Architecten, waarna Bouwbedrijf Klomp de bouwwerkzaamheden voor haar rekening zal nemen. Stroomberg Makelaardij zal de verkoop van de appartementen en kantoor- of winkelruimte begeleiden.