Nieuws
Tijdens de komende Zomermarkt op woensdag 24 juli biedt het Liliane Fonds van 14.00 tot 21.00 uur bezoekers van de markt de mogelijkheid kinderen met een handicap uit ontwikkelingslanden weer op de been te helpen en mee te laten doen.
 
Silay uit Kameroen had een ernstige vorm van X-benen en kon daardoor niet lopen. Het Liliane Fonds verzorgde een operatie en na 10 weken gips en revalidatie was hij in staat weer mee te doen, erbij te horen en te gaan werken aan zijn toekomst. Inmiddels is hij al ouder en het gaat goed met hem.
Het team vrijwilligers voorlichting Gelderland/Utrecht is aanwezig met de puzzel van Silay. Een volledig aangelegde puzzel met 120 stukjes van één euro vertegenwoordigt het gemiddelde bedrag dat nodig is om één kind een jaar lang te helpen.
Puzzelen_voor_Liliane_Fonds
Silay uit Kameroen / Foto: Henk Braam.
 
Het Liliane Fonds zet zich in voor kinderen met een handicap op de armste plekken van Afrika, Azië en Latijns-Amerika. In samenwerking met de partners in de betrokken landen maakt het fonds de kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker.
Door hun functioneren te verbeteren en hen zelfbewust en weerbaar te maken. En door barrières op te heffen die hen verhinderen mee te doen in de wereld om hen heen. Jaarlijks wordt individuele, brede steun op maat aan ruim 90.000 kinderen gerealiseerd. www.lilianefonds.nl