Nieuws
Een echt ambachtelijk slagersbedrijf. Dat is Topslagerij Ab van Leeuwen aan 't Nieuwe Erf in Lunteren. ,,Waar dat uit blijkt? Dat zie je terug in het feit dat wij nog heel veel producten zelf maken op de wijze waarop dit vroeger werd gedaan, zonder onnodige toevoegingen en voor een breed publiek. Elk product krijgt unieke aandacht en wordt met liefde gemaakt." Dat zegt de zichtbaar trotse slager Ab van Leeuwen.
 
Passie_bij_Topslagerij_Van_Leeuwen_
foto: Ted Walker
Van Leeuwen begon de slagerij in Lunteren bijna 34 jaar geleden, nadat hij het vak door zijn vader en moeder met de paplepel ingegoten kreeg. Het is daarom dat Van Leeuwen senior er groot belang aan hecht dat de producten in de slagerij echt zijn. Smaak en beleving moeten vanuit kwaliteit komen. Goed vlees, lekkere kruiden, kennis, inzet en vooral de tijd nemen.
SCHOUDERHAM Het is dan ook niet toevallig dat 'pa Van Leeuwen' onlangs weer is begonnen met het zelf maken van schouderham. ,,Dat is zo mooi om te doen'', vertelt hij. ,,Ik zag die zelfgemaakte ham op een beurs en voelde meteen de energie door me heen gaan. Dat kan ik ook, dacht ik bij mezelf. Ik gebruik daarvoor het meer dan honderd jaar oude recept van mijn opa Van Leeuwen die ook slager was. Het resultaat is geweldig. Onze ham is 'puur natuur', zonder onnodige toevoegingen van E-nummers. En dat proef je.''