Nieuws
Woensdag 18 januari zal een Internationale gezelschap van de ‘Erasmus+ ProPEACE groep’ en de research groep van ‘Wageningen UR’ Lunteren bezoeken in het kader van ‘Learning Labs voor Cultureel Erfgoed’.
 
Op het programma staat het bezoek aan de ‘muur van Mussert’ op het terrein van camping ‘De Goudsberg’. Dit wordt voorafgegaan door een lezing door de heer René van Heijningen, auteur van het boek ‘De Muur van Mussert’, van het Nederlands Instituut voor oorlogs-, holocaust en genocide studies, het ‘NIOD’. Ook wethouder, Johan Weijland (gem. Ede), verzorgt een lezing.
In de week van 16 t/m 20 januari zal het gezelschap diverse plekken in Nederland bezoeken met als doel uitwisseling van kennis en verkennen van het belang van dit specifieke culturele erfgoed en de problematiek rond het omgaan met verschillen in meningsvorming.
 
‘Stichting Beleef Lunteren’ organiseert op verzoek van ‘Wageningen UR’ de bijeenkomst op woensdag 18 januari. Belangstellenden zijn, vanaf 15.00 uur, van harte welkom als toehoorder op de locatie ‘Restaurant De Goudsberg’ (Hessenweg 85, Lunteren). Er is gratis toegang, consumpties voor eigen rekening.
De voertaal van de bijeenkomst is Engels, maar zo nodig zal een beknopte vertaling gegeven worden.
 
U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst als toehoorder door te mailen naar beleef.lunteren@gmail.com van Stichting Beleef Lunteren. Meer informatie is te krijgen bij Ali Hendriksen, 06-22108475 tijdens kantooruren.