Nieuws
Dinsdag 19 maart zet basisschool de Sprong in Lunteren haar deuren open. Op deze open dag kunnen u en uw kind de school bezoeken en ontdekken wat deze school zo uniek maakt.
Open_dag_basisschool_de_Sprong_op_19_maart 
De ontwikkeling van uw kind begint al bij de geboorte. Precies om die reden werkt de Sprong nauw samen met kinderopvang Partou.
Zo kan de Sprong de continue ontwikkeling van uw kind volgen en stimuleren waar nodig. Het team van de Sprong heeft namelijk een rotsvast vertrouwen in de mogelijkheden van ieder kind.
De leerkrachten kijken goed naar uw kind en stellen vast wat uw kind nodig heeft om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Van jongs af aan zijn alle ingrediënten feitelijk al aanwezig voor de ontwikkeling. De leerkrachten van de Sprong stimuleren die gebieden waar uw kind behoefte aan heeft of waar het uitgedaagd kan worden om verder te kunnen ontwikkelen.
Bij de Sprong krijgen de leerlingen de ruimte om te onderzoeken en om hun opgedane kennis goed in te zetten in hun verdere denken en handelen. Dat is precies wat de Sprong zo uniek maakt: deze school stimuleert haar leerlingen om zichzelf en hun persoonlijkheid te leren ontwikkelen.
 
Er zijn een aantal onderwerpen die hoog in het vaandel staan bij de Sprong. Denk hierbij aan 21e -eeuwse vaardigheden zoals creatief denken en handelen, informatievaardigheden, ICT-vaardigheden, samenwerken en kritisch denken en onderzoeken.
We zetten externe docenten in voor het geven van Engelse en Spaanse lessen voor de leerlingen uit groep 8 met een HAVO-VWO-advies. Een mooi voorbeeld van extra uitdaging voor de leerlingen die dit aankunnen. De Sprong besteedt ook aandacht aan de culturele opvoeding.
Een voorbeeld hiervan is het SprongPodium waarbij drie keer per jaar de leerlingen de kans krijgen om zich te laten zien op het gebied van muziek, zang, toneel en drama.
Dit is een geweldige vorm van expressie in de veilige omgeving van de school. In ons programma bieden we ook culturele uitstapjes aan. Cultuur draagt in belangrijke mate bij aan een rijkere samenleving aangezien we vinden dat cultuur mensen verbindt en de ontwikkeling van het kind stimuleert.
 
Bent u benieuwd wat de Sprong kan bieden voor uw kind? U en uw kind zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen tijdens onze open dag op 19 maart van 09.30 uur – 14.00 uur en van 17.00 uur – 19.00 uur.
De leerkrachten en leerlingen laten graag de school aan u zien en vertellen aan u en uw kind hoe fijn ze het hier vinden. Open dag 19 maart 2019: Marterlaan 20 in lLnteren.