Nieuws
Geschiedenis van de zaak De zaak kent een lange geschiedenis en bestaat 90 jaar. “Het was echt een familiebedrijf. Ik werk er al dertig jaar, sinds 1985. Sinds afgelopen jaar ben ik de eigenaar. Ik had een hele goede band met de oude meneer Brouwer en zijn vrouw. ’s Ochtends stond meneer met een beschuitje en een kopje thee voor mij klaar. En om 11.30 uur was er standaard een kopje soep. In de beginjaren moest ik van mevrouw Brouwer af en toe ook nog de was mangelen, haha. Dat deed ik met plezier, hoor! Ook met hun zoon Dick had ik een hele goede band. Heel bijzonder. Vlak voor zijn overlijden drukte meneer Brouwer zijn zoon Dick op het hart: “Zorg goed voor Ariën”. Dat emotioneert me nog steeds. Dick nam die opmerking ter harte en stuurde me bijvoorbeeld op vakantie. Ik was echt een onderdeel van de familie.”
op_de_koffie_bij_Arien_ter_Rahe
Wie zijn je klanten? “Veel ZZP-ers en particulieren, waaronder ook veel toeristen. We merken dat onze klanten uit de wijde omgeving komen.
Welke specialiteit heeft deze winkel? De grote verscheidenheid aan ijzerwaren maakt ons wel bijzonder. Maar daarnaast hebben we een half jaar geleden een deel van de zaak omgebouwd tot een ander concept: Home & Living. Collega Margriet heeft hier de vrije hand in gekregen en het slaat aan! Er is ook een facebookpagina (facebook/brouwerhome&living) met 1800 volgers. Daardoor hebben we beneden vooral minder serviezen. Die markt ligt echt op zijn gat. Op de bovenverdieping hebben we er overigens nog genoeg staan, hoor.
Wat streef je na? Vaak komen klanten met een technisch probleem in onze winkel. Omdat ze ergens mee bezig zijn. Een klus. Wij willen dan graag meedenken, zodat ze weer tevreden onze winkel uitgaan.
Liefhebberijen? “Ik kan slecht stilzitten en ben graag bezig. Veel vrije tijd heb ik niet, omdat ik druk ben met de zaak. In mijn vrije tijd struin ik graag door de natuur. Vroeger wilde ik graag boswachter worden. Ik hou van koken. Verder heb ik een moestuin en daar ben ik geregeld te vinden met mijn kinderen. Ik maak deel uit van mountainbike-clubje “de slappe ketting’.
Bijzondere ervaring… “Jaren geleden heb ik iets heel grappigs meegemaakt in de winkel. Er kwam een man aan de balie die zei dat hij het speciaal voor hem gemaakt naambordje kwam ophalen. In ons bestand konden wij niets over deze man terugvinden. We hebben van alles nagekeken. Maar de klant bleef hoog bij laag beweren dat het bij ons besteld was. Hij werd bozer en bozer en heeft uiteindelijk tierend de zaak verlaten. Een paar dagen later kreeg ik een telefoontje van zijn vrouw. Zij vertelde dat het naambordje bij de Hubo was besteld!”
LeefsituatieIk ben getrouwd met Angelique en samen hebben we twee kinderen, Dante (6) en Isa (11). We hebben twee konijnen en wonen in Barneveld. Mijn vrouw doet de boekhouding voor de zaak.”
 
Wat vind je van Lunteren? “Ik vind Lunteren een prachtig dorp. We mogen best trots zijn. Er is een grote betrokkenheid onder de bevolking en talloze vrijwilligers zijn belangeloos actief. Toch is belangrijk dat de mensen bewuster worden gemaakt van hun het belang van inkopen doen in Lunteren. Maar ja. De jeugd groeit op met internet, dat is best een uitdaging. Veel mensen kiezen voor het gemak van online kopen. Dat is jammer.”
Wat mis je in Lunteren? Ik vind dat er best wel wat meer leuke horecafaciliteiten mogen komen. Een grand café bijvoorbeeld. Nog meer gezelligheid en dan blijven de mensen ook langer.
Motto Blijf genieten van het leven!