Nieuws
Erika Henning uit Lunteren lijdt aan de ziekte Multiple Sclerose. Zij is 28 jaar oud en gelukkig getrouwd met Remco Henning. Samen hebben zij in maart 2017 een lief zoontje gekregen met de naam Ezra.
 
Haar MS verhaal begon in 2012 en was de aanloop naar een heftige en pijnlijke en moeizame strijd. Zware jaren volgden met vele aanvallen (schubs) die deze spierziekte kenmerken. Ook tijdens de zwangerschapsperiode waren er dramatische momenten, slecht lopen en bijna blind zijn aan één oog.
Om Erika en haar gezin weer perspectief te geven op een toekomst werd ‘Stichting MS werkt op mijn zenuwen’ opgericht om Erika te helpen de ziekte Multiple Sclerose stop te zetten.
 
RTL Late Night besteedde, in 2015,aandacht aan een behandeling tegen MS. De zogenoemde HSCT behandeling. Dit betreft stamceltransplantatie. Na veel zoekwerk, gesprekken met artsen en MS-patiënten die de behandeling ondergaan hebben, hebben Erika en Remco de knoop doorgehakt en besloten om te gaan voor deze behandeling. Wat ook zwaar meewoog is de zorg voor hun kersverse zoon. Erika wil zo graag goed voor hem kunnen blijven zorgen en niet dat Ezra haar later alleen kan herinneren in een rolstoel.
Daarom wil Erika alles op alles zetten om de MS, met Gods hulp, te verslaan. Erika heeft ondertussen de datum doorgekregen dat zij in Rusland wordt verwacht, 15 mei 2018.
 
Er zit echter ook een hoog kostenplaatje aan deze behandeling, €65.000,-. Om dit geld bij elkaar te krijgen zijn zij een stichting gestart, ‘Stichting MS werkt op mijn zenuwen’. Deze stichting is 1 november gestart met een online veiling op de website www.mswerktopmijnzenuwen.nl
Op de online veiling worden hotelovernachtingen, een klok, boodschappenpakket, diensten en nog veel meer geveild. Veel van deze items zijn mogelijk gemaakt door de ondernemers uit Lunteren en omgeving.
 
De Stichting is ook nog steeds op zoek naar bedrijven die haar willen sponsoren. In ruil daarvoor worden er advertenties geplaatst op de website. In diverse Lunterse winkels kan men terecht voor bijvoorbeeld een donatie aan de ‘Stichting MS werkt op mijn zenuwen’.