Nieuws
ProRail heeft donderdagochtend een onbewaakte overweg in de Mijllerweg tussen Lunteren en Barneveld met betonblokken afgesloten voor weggebruikers. Het is de eerste onbewaakte overweg die de spoorbeheerder op deze manier ontoegankelijk maakt voor verkeer. De andere volgen zo snel mogelijk, aldus een woordvoerder van ProRail.
ProRail 
De spoorbeheerder wil vaart maken met het afsluiten van de 120 onbewaakte overwegen in Nederland, die volgens ProRail levensgevaarlijk zijn. ,,Als er weer een ongeluk gebeurt, willen wij niet het verwijt krijgen dat we niks doen. Dat is niet meer uit te leggen", zei topman Pier Eringa vorige maand.
GEMEENTE De gemeente Ede vertelt dat deze op de hoogte was van de plaatsing van betonblokken. ,,Dit is in toestemming gedaan met alle betrokkenen, dus ook omwonenden. Gemeente Ede stuurt hierin ProRail om samen te werken aan een veiliger spoor", is in een reactie te lezen.
Op plekken waar gesprekken over de afsluiting al jaren voortslepen, terwijl er wel een goede, bewaakte overweg in de buurt is, zet ProRail betonblokken neer in de hoop een oplossing te forceren. De komende maanden worden er ook betonblokken geplaatst op onbewaakte overgangen waarover al wel overeenstemming is met belanghebbenden, zoals omwonenden