Nieuws
Lunteren is een nieuwe uitvaartonderneming rijker. Eind 2016 is Aaltje Blokland haar eigen bedrijf gestart onder de naam ‘Acacia Uitvaartzorg’. De naam Acacia staat niet alleen symbool voor vriendschap, onsterfelijkheid, eeuwig leven en overwinning op de dood maar óók voor eerbied en terughoudendheid. “Ik heb voor die naam gekozen omdat zij vele aspecten rondom het sterven benadert”, aldus Aaltje.
Acacia_Uitvaartzorg
Het organiseren van een uitvaart vraagt tegenwoordig niet alleen een heel goede begeleiding, maar daarnaast ook veel gevoel en initiatief om er een bijzonder en speciaal afscheid van te maken. Zo wordt tijdens de uitvaartdienst anno 2017 langer stil gestaan bij het leven van de overledene.
Aaltje: “Met de familie probeer ik tijdens het afscheid de mooie herinneringen te doen herleven. Denk aan een lied, aan een gedicht of aan een schilderij waar de overleden zeer aan gehecht was. In een afscheidsdienst kan vrijwel alles waardevol werken/. Ook kleinkinderen kunnen een belangrijke rol vervullen. Bijvoorbeeld door de kist van oma of opa te beschilderen, tekeningen maken of een persoonlijke herinnering mee geven“.
 
Ook voor een voorgesprek kunt u Aaltje Blokland benaderen. Zo’n voorgesprek kan heel waardevol zijn omdat dan in alle rust de details rondom de uitvaart nog eens besproken kunnen worden. Zijn alle ideeën en mogelijkheden eenmaal goed overdacht, dan is er nog ruimte en tijd genoeg om over genomen beslissingen na te denken.
Aaltje werkt zelfstandig, maar kan uiteraard niet op meer dan één plaats tegelijk zijn. Zij werkt daarom met 3 collega’s uit de omgeving. Tijdens de uitvaart en de dagen ervoor zal een en dezelfde persoon de begeleiding voor haar rekening nemen. “Wij verzorgen de uitvaart met ons hart. Luisteren naar de nabestaanden met gevoel. En begeleiden hen tot na de uitvaart, zonder aan tijd gebonden te zijn.”