Nieuws
In de zomer van 2017 heeft, op verzoek van de Dorpsraad Lunteren, een verkeersproef met aangepast eenrichtingsverkeer in de Julianstraat en Hertenlaan plaatsgevonden. Deze proef is afgesloten met een enquête.
Op basis van de resultaten hiervan heeft de gemeente op advies van de Dorpsraad besloten een tweede proef uit te voeren met de tussenvariant. Deze variant kreeg in de enquête de meeste steun.
Nieuwe_verkeersproef_eenrichtingsverkeer_Lunteren 
De tussenvariant bestaat uit eenrichtingsverkeer in de Julianastraat van noord naar zuid en eenrichtingsverkeer in de Hertenlaan van zuid naar noord. Met de nieuwe proef wordt getest of de tussenvariant voldoet aan de gemeentelijke randvoorwaarden ten aanzien van snelheid en drukte.
De proef start naar verwachting begin maart en duurt maximaal acht weken. In deze periode neemt de gemeente in overleg met de Dorpsraad Lunteren een definitief besluit. Er wordt geen afsluitende enquête meer gehouden.
 
Over de eerdere proef met tweerichtingsverkeer in de Julianastraat en omgekeerd eenrichtingsverkeer in de Hertenlaan, blijken de meningen verdeeld te zijn. Bestemmingen waren weliswaar beter bereikbaar en mensen hoefden minder om te rijden, maar de beperkte passeerruimte in de Julianastraat werd ook als gevaarlijk ervaren.
Uit de enquête blijkt daarnaast dat er een brede steun is voor aanpassing van de oorspronkelijke verkeerssituatie. Deze situatie wordt in een groot deel van de reacties als onwenselijk genoemd. De tussenvariant heeft het meeste draagvlak. Dit is de variant waarmee de nieuwe proef wordt uitgevoerd.
 
Meer informatie over de resultaten van de enquête en de tussenvariant kunt u lezen op de website van de dorpsraad Lunteren, www.lunteren.com/dorpsraad.