Nieuws
Introvert, buitengewoon geleerd, vol passie voor plantkunde en bekend geworden door de mutatietheorie: prof. dr. Hugo de Vries. Altijd als hoogleraar in de plantkunde werkzaam geweest aan de Universiteit van Amsterdam. Eenmaal gepensioneerd kwam hij in Lunteren te wonen waar hij tot zijn dood in 1935 door muteerde met de teunisbloem. Tijd om deze bijzondere man eens meer voor het voetlicht te halen vond Peter Zuurbier. Op 21 januari wordt een buste van De Vries in Museum Lunteren onthuld. Beeldhouwer Leo Nellestein legt de komende weken de laatste hand aan dit werk.
Museum_Lunteren
 
Annemarie van Vliet
 
Een gesprek met beide heren geeft een heel andere kijk op de wellicht onbekende, maar beroemdste ex-inwoner van Lunteren, professor doctor Hugo de Vries.
 
Peter Zuurbier is gepensioneerd. Voor zijn pensioen werkte hij aan de Universiteit van Wageningen. ,,Daarnaast ben ik veel bezig geweest met zaken die voor Lunteren belangrijk zijn, waaronder het zwembad en de sporthal. Ook ben ik voorzitter geweest van de dorpsraad. Een van de vele activiteiten die we hier in Lunteren organiseren was 'Lunteren op maandag'. Dorpsgenoten werden dan in Parkhotel Hugo de Vries uitgenodigd om een gezellige avond te hebben rondom een bepaald thema gelinkt aan Lunteren."