Nieuws
Het hele jaar door kunnen Lunterse senioren op dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur terecht in de ‘Muldersschuur’ terecht voor een praatje, een spelletje of zomaar een ontmoeting met een dorpsgenoot. Initiatiefnemers hiervan zijn ‘Stichting de Vluchtheuvel’ en de PCOB.
Tijdens de zomerweken worden er op zes dinsdagen extra activiteiten georganiseerd. Er zijn sprekers uitgenodigd en er wordt u een traktatie aangeboden door de Lunterse middenstand. Het kan zijn een koekje bij de koffie of een hartige versnapering bij een glaasje sap.
De organisatie hoopt natuurlijk dat u weer met velen komt.
 
Het volgende staat op het programma:
11 juli komt Jan Dirk van Kaasboerderij ‘de Groote Voort’, die het één en ander zal vertellen over hun Jersey koeien. De melk ervan wordt verwerkt wordt tot ‘Remeker Kaas’ en die vervolgens gerijpt wordt in een eigen kaaspakhuis.
 
18 juli staat in het teken van de valkeniers Gerard en Bettine v.d. Brink. Zij geven een roofvogeldemonstratie. Een roofvogeldemonstratie duurt ongeveer 45 minuten. Tijdens deze driekwartier worden er met zo’n 10 verschillende soorten roofvogels gevlogen. Denk hierbij aan arenden, haviken, valken, buizerds, gieren en uilen.
 
25 juli komen Sylvia Pols en Margreet Prinsen vertellen over de activiteiten van het ‘Leger des Heils’.
 
1 augustus gaat Simon v.d. Pol in een gesprek met de aanwezigen informatie geven over wat Ede te bieden heeft aan senioren.
 
8 augustus komt Jaap Bonhof. Hij is taxateur en op deze koffieochtend kunt u één klein ‘antiek’ voorwerp (geen poppen, klokken en meubels) meenemen en hij zal vertellen of het kunst of kitsch is en er een waarde aan toekennen.
 
15 augustus zal Raymond van Aalst het hebben over voeding en voedselveiligheid.
 
Bent u een ouwe getrouwe, of bent u een nieuwkomer (het adres van de Muldersschuur is Roskammersteeg nr.5), komt allen en laat u verrassen. Er zal een kleine bijdrage van één euro worden gevraagd.