Nieuws
Het hele jaar door kunnen Lunterse senioren op dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur terecht in de ‘Muldersschuur’ voor een praatje, een spelletje of zomaar een ontmoeting met een dorpsgenoot. Initiatiefnemers hiervan zijn stichting ‘de Vluchtheuvel’ en de PCOB.
Tijdens de zomermaanden worden er op vijf dinsdagen extra activiteiten georganiseerd. Er zullen verschillende sprekers komen en er wordt er een traktatie aangeboden door de Lunterse middenstand. Het kan zijn een koekje bij de koffie of een hartige versnapering bij een glaasje sap.
Vanuit de ‘Mulderschuur’ hopen zij natuurlijk dat u weer met velen komt.
 
Het volgende staat op het programma:
17 juli is Ferry van Hoorn uit de Stationsstraat te gast. Daar heeft hij zijn atelier en winkel. Ferry is goudsmid in hart en nieren en het liefst vervaardigt hij eigen ontwerpen of verandert hij, in opdracht, erfstukken in unieke persoonlijke en draagbare sieraden. Deze ochtend gaat hij vertellen over edelstenen.
 
24 juli vertelt Elma Halma over eetbare wilde planten.
31 juli Annelies Barendrecht is freelance tekstschrijver en fotograaf. Zij portretteerde onlangs mooie mannen uit Lunteren. Pracht koppen waar karakter uitspreekt. Zij verteld over haar boeiende werk.
7 augustus komen Heintje en Hendrik de stoelenmatter vertellen over de kleding van vroeger in Lunteren.
14 augustus komt Jaap Bonhof. Hij is taxateur en op deze koffieochtend kunt u één klein ‘antiek’ voorwerp meenemen en hij zal u vertellen of het kunst of kitsch is en er een waarde aan toekennen.
 
Bent u een ‘ouwe getrouwe’of bent u een nieuwkomer (het adres van de Muldersschuur is Roskammersteeg nr.5), komt allen en laat u verrassen. Er zal een kleine bijdrage van één euro worden gevraagd. Contact: Ien Schut, , ienschut@gmail.com, tel. 06 25 23 19 76.