Nieuws
Zaterdag 10 februari vindt voor de vijfde keer de ‘Veluwse Wintercompetitie’ in Lunteren plaats. Dit is de één na laatste mountainbikewedstrijd uit de ‘Veluwse Wintercompetitie’ reeks. Een wedstrijd die alle facetten van het mountainbiken biedt: van klimmen en dalen tot technisch bochtenwerk en sprints, in en rondom het populaire zandgat op de Goudsberg te Lunteren. De organisatie ligt in handen van de Barneveldse wielervereniging ‘Tour de Force’ en ‘Wielervereniging Ede’.
 
Voor alle niveaus
Vorig jaar stonden er niet minder dan 232 mountainbikers aan de start. Van jeugd tot volwassen en van beginner tot professioneel. Deelnemers worden per leeftijd en geslacht ingedeeld.
Ben je een jongen van 16 dan fietst je tegen jongens in jouw leeftijdscategorie. “De Veluwse Wintercompetitie Lunteren is een laagdrempelige mountainbike wedstrijd voor jong en oud. Een mooie competitie dus om je fietsvrienden eens voor het ‘echie’ uit te dagen,” aldus Jeroen Verbocht, van WV Tour de Force.
 
Jeugd
De jongste categorie mountainbikers start vanaf 8 jaar. “Wij merken dat er flink wat animo is voor het mountainbiken bij de jeugd, terug te zien in onze eigen jeugdleden. Daarom hebben we verschillende routes voor verschillende categorieën. Op deze manier kunnen we ook de aller jongsten een plek bij de start geven.” Toeschouwers zijn van harte welkom.
 
Veluwse Wintercompetitie Lunteren. Zaterdag 10 februari, vanaf 09:30 uur.
Inschrijven verplicht.
 
Voor meer informatie en inschrijven: www.mtb-competitie.nl of kijk voor de laatste nieuwtjes op de Facebookpagina: facebook.com/veluwsewintercompetitie