Nieuws
Zaterdag 3 november speelt bekend organist Minne Veldman tijdens de Klaas Jan Mulder-bladmuziekdag een divers orgelrepertoire op moderne en revolutionaire orgels in de showroom van ‘Orgelmakerij Noorlander’.
De instrumenten van ‘Orgelmakerij Noorlander’ zijn uitgerust met de revolutionaire techniek ‘Hauptwerk’. Kerkorgels van over de hele wereld klinken middels deze software bij mensen in hun eigen woonkamer. Ook bij Minne Veldman thuis: “Wat ben ik blij met mijn orgel, het inspireert enorm bij studeren, componeren, improviseren, en lesgeven. Mijn huisconcerten op dit instrument zijn een genoegen voor luisteraars, registranten en uitvoerende, mede door de ongekend realistische klank. Complimenten voor vakmanschap, advies en service van de medewerkers van Orgelmakerij Noorlander!”
Minne_Veldman_bespeelt 
Aanstaande zaterdag 3 november demonstreert Minne Veldman deze nieuwe en revolutionaire orgels in de showroom van Orgelmakerij Noorlander (Kattenbroekerweg 10, Lunteren). In twee korte concerten (11:00 uur en 13:30 uur) speelt hij een divers repertoire waarbij veel aandacht zal worden gegeven aan de werken van Klaas Jan Mulder. De bladmuziek van Klaas Jan Mulder is deze dag in bundels verkrijgbaar. Ook kunnen de bezoekers zelf plaatsnemen achter de orgels om de levensechte kerkorgelklanken te ervaren. Op de website (www.noorlanderorgels.com) vindt u meer informatie en een breed aanbod van klankvoorbeelden.
 
Foto 1: Minne Veldman achter zijn Noorlander-huisorgel.