Nieuws
Zaterdag 18 november speelt Martin Zonnenberg – bekend van EO-programma ‘Nederland Zingt’ – romantische orgelwerken – met een knipoog naar barok – in de showroom van Orgelmakerij Noorlander op moderne en revolutionaire orgels.
Martin_Zonnenberg
De instrumenten van Orgelmakerij Noorlander zijn uitgerust met de revolutionaire techniek ‘Hauptwerk’. Kerkorgels van over de hele wereld klinken middels deze software bij mensen in hun eigen woonkamer. Ook bij Martin Zonnenberg thuis: ‘Ik ben blij met de keuze voor een orgel van Noorlander. Het is een instrument op maat. Ik studeer nu nog meer en het inspireert me bij het improviseren! Dank voor het professionele advies, zowel voor als na de levering.’
Tijdens de EO ‘Nederland Zingt’ dag bespeelt Martin Zonnenberg inmiddels enkele jaren een speciaal door Orgelmakerij Noorlander ontworpen concertorgel. In de Jaarbeurs Utrecht begeleidde hij ook dit jaar op vaardige wijze de ruim 10.000 zangers op de klanken van het grote orgel van de St. Laurenskerk te Rotterdam.
Aanstaande zaterdag 18 november demonstreert Martin Zonnenberg deze nieuwe en revolutionaire orgels in de showroom van Orgelmakerij Noorlander (Kattenbroekerweg 10, Lunteren). In drie korte concerten (11:00, 13:30 en 15:00 uur) speelt hij koraalbewerkingen en melodieën van componisten na de Reformatie, psalmen door de eeuwen heen, het Lutherlied en natuurlijk composities van J.S. Bach. Ook kunnen bezoekers zelf plaatsnemen achter de orgels om de levensechte kerkorgelklanken te ervaren.
Op vrijdagavond 17 november van 19:00 - 21:00 uur is de showroom ook geopend. Om 19:30 uur geeft organist Hans van de Glind een kort concert rondom het thema ‘Psalmen door de eeuwen’. Op de website (www.noorlanderorgels.com) vindt u meer informatie en een breed aanbod van klankvoorbeelden.