Nieuws
Twaalf jaar geleden startte Jenny Methorst, samen nog drie dames, de fietsroute ‘Fielecepeepad’. Dit was het begin van vele fietsroutes in en rondom Lunteren.
Fietsers vanuit heel Nederland kwamen hier fietsen, ze starten bij ’t Knorrehuus en bij boerderij ‘Klein Sprakelaar’ aan de Schansweg.
Jenny_Methorst_zet_er_een_punt_achter
Jenny Methorst (rechts) wordt bedankt voor haar inzet.
 
Nu, na twaalf jaar van bedenken en uitzetten en controleren van routes, vindt Jenny het welletjes. Zij gaat, samen met haar man Kees, er zelf op uit om de routes te gaan fietsen. Dit is er al die jaren niet van gekomen. Rustig en ontspannen genieten van het geen de fietsroutes bieden.
Inmiddel zijn er zo’n tien routes, dus voorlopig zijn Jenny en Kees nog niet uit gefietst.
 
Dinsdag 5 juni begint het fietsseizoen weer. In de komende drie maanden kan er weer elke dinsdag gefietst worden.
Vanaf boerderij ‘Klein Sprakelaar’ is er dit jaar weer een nieuwe route te fietsen; ‘Van hier naor daor en weerum’. Deze route gaat richting Renswoude en Veenendaal.
In Renswoude kan men de oudheidkamer ‘De nieuwe buurt’, bezichtigen. Ook de Koepelkerk is enkele dinsdagen geopend voor bezichtiging. Deze fietsroute doet ook het bezoekerscentrum de Grebbelinie aan.
 
Vanaf boerderij ‘Klein Sprakelaar’ kan men opstappen voor de volgende routes:
‘Van hier naor daor en weerum’, ‘de slappe trap’, ‘van hot naar her’ (startpunt ook bij Piet’s broodjes), ‘Fielecepeepad’ (startpunt ook bij restaurant de Wormshoef), ‘de boerenlandroute’ (startpunt ook bij landwinkel het Doesburger Erf).
Bij het ‘Doesburger Erf’ zijn ook nog andere fietsroutes verkrijgbaar.
Voor info over alle routes kunt u contact opnemen met Gerrie Steenbeek, tel. 0318 – 57 36 79.