Nieuws
Een maand geleden kwam ik terug uit Azië", zegt Joëlle Bouw. Ze deed een Discipelschap Training School van Jeugd met een Opdracht in Amsterdam en stapte daarna op het vliegtuig om van zendingswerk te proeven. Binnenkort vertrekt ze vanuit Lunteren naar Oeganda om daar de handen uit de mouwen te steken.
Jolle_Bouw 
Pauw Media
 
Haije Bergstra
Joëlle Bouw is 18 jaar oud, woont in Lunteren en deed vorig jaar eindexamen op de middelbare school. ,,Ik ben een beetje dromerig en houd van dansen en reizen", zegt ze. In Amsterdam deed ze na het behalen van het diploma een Discipelschap Training School (DTS) van Jeugd met een Opdracht (JmeO).
Deze training school bestaat voor de helft uit klassikaal onderwijs en voor de andere helft uit een outreach. Outreach wil zeggen dat de groep cursisten ergens op de wereld met missionaire projecten gaan meedraaien. Joëlle ging naar Thailand, Laos en Myanmar.
DWANGMATIG GEHOORZAMEN ,,Ik begon hier aan, omdat ik graag mijn relatie met God wilde verdiepen. Daarnaast interesseerde zending me altijd al. Volgens mijn familie wilde ik van jongs af aan al naar Afrika. Via een tante, die een DTS had gedaan, kwam ik met JmeO in aanraking. Door deze school leer je God beter kennen. Tegelijkertijd is het sterk gericht op zending en dat sprak me heel erg aan", zegt ze.