Nieuws
Zaterdag 8 september staat Lunteren in het teken van het ‘Lunters Daagje Peerdsturen’.
Stichting Peerdsturen in Lunteren organiseert dit jaar voor de 27e keer deze samengestelde menwedstrijd. Paarden en pony’s, jong en oud, enkelspan, tweespan en langspan, iedereen is welkom bij deze gezellige wedstrijd.
 
Een samengestelde menwedstrijd bestaat uit verschillende onderdelen, wegtraject, route door de bossen van Lunteren, dressuur (hierbij worden figuren en gangen gereden), vaardigheid (het zo snel mogelijk rijden van 20 poortjes zonder de balletjes van de kegels te rijden) en een zestal hindernissen, waaronder de spectaculaire waterbak.
De hindernissen tijdens het ‘Lunters Daagje Peerdsturen’ zijn uniek omdat er zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke omgeving in de zandgroeve.
Bij deze wedstrijd is de belangrijkste beker te winnen door de beste combinatie, waarbij vooral gelet wordt op paardvriendelijkheid en contact tussen menner en paard. Deze wedstrijd gaat dus vooral om het plezier tussen mens en dier.
 
Er worden ongeveer 70 aanspanningen verwacht, zeker de moeite waard om even te komen kijken. U kunt genieten van een hapje en drankje en ook de kinderen vinden het vaak prachtig om naar te kijken.
 
Het terrein (Zandgroeve De Goudsberg) is bereikbaar vanaf de Hessenweg tegenover recreatiecentrum De Goudsberg, Hessenweg 85, 6741 JP Lunteren open vanaf 09.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie op www.peerdsturen.nl
Opgeven is ook nog mogelijk: secretariaat@peerdsturen.nl