Nieuws
Zaterdag 12 september vindt het jaarlijks terugkerend Lunters Daagje Peerdsturen plaats. De menwedstrijd wordt zoals gebruikelijk gehouden in en rondom de directe omgeving van de zandafgraving bij de Goudsberg te Lunteren.
 
Ook nu weer kunnen de deelnemers en toeschouwers genieten van een mooie samengestelde menwedstrijd. De onderdelen van de menwedstrijd zijn: een wegparcours in de mooie uitgestrekte Lunterse bossen en landerijen. Via de steile zandhelling komen de aanspanningen terug in de zandafgraving. Altijd weer een spectaculair gezicht. Hierna volgt de dressuurproef, de vaardigheid en ten slotte de vaste hindernissen.
 
Vanaf 08.00 uur start het wegparcours, nadat de paarden en pony’s een veterinaire controle hebben ondergaan. Rond 09.00 uur komen de eerste aanspanningen weer terug op het hoofdterrein, waarna de overige onderdelen van deze samengestelde menwedstrijd tot ongeveer 16.30 uur plaatsvinden.
Zo ook de vaste hindernissen, waarbij de stijgende spanning bij deelnemers en bezoekers voelbaar is.
 
Voor de bezoekers de gelegenheid om de aanspanningen van dichtbij in volle actie te zien. Een zestal verschillende hindernissen, waaronder de waterhindernis, zijn verspreid over het hoofdterrein.
De toegang tot de zandafgraving en het parkeren is GRATIS. De Stichting Peerdsturen (www.peerdsturen.nl) nodigt U uit om mee te komen genieten van mooie paardensport !