Nieuws
 Ab Jansen heeft woensdag een koninklijke onderscheiding ontvangen. De 71-jarige Lunteraan, directeur van Jansen Poultry Equipment, kreeg van burgemeester Asje van Dijk van Barneveld de versierselen opgespeld die horen bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Lintje_voor_Lunteraan_Ab_Jansen 
Ab Jansen heeft een koninklijke onderscheiding ontvangen. foto: Pauw Media  
 
Ab Jansen richtte in 1986 richtte het bedrijf Jansen Poultry Equipment op voor de ontwikkeling en productie van automatische legnesten voor pluimveehouders. Wat begon als experiment en eenmansbedrijf groeide de afgelopen decennia uit tot een internationale onderneming die eiertransport-, opfok- en volièresystemen exporteert naar meer dan 70 landen.
BAANBREKEND Het bedrijf is nu wereldmarktleider op het gebied van innovatie en ontwikkeling van huisvestingssystemen voor pluimvee. De door Jansen toegepaste benadering vanuit het dier wordt beschouwd als baanbrekend in de pluimveesector. Vanuit deze visie en zijn kennis van pluimveetechniek ontwikkelde de Lunteraan het zogenoemde Jansenlegnest, dat uit onderzoek een van de beste van de wereld bleek te zijn. ,,Mede dankzij zijn visie op het natuurlijke gedrag van het dier heeft de Nederlandse Pluimveehouderij wereldwijd een voorlopersrol, met name op het gebied van dierenwelzijn'', benadrukte burgemeester Van Dijk in zijn toespraak.