Nieuws
De Maranathakerk ontvangt dit weekend een bijzondere gast uit Libanon. Het betreft ds. Hagop Akbasharian, predikant van de Armeens-protestantse kerk van Anjar. Dit is een klein dorpje in Libanon, gelegen in de Bekaa-vallei op een steenworp afstand van de Syrische grens.
 
De Maranathakerk heeft sinds enige tijd een vriendschapsband met de kerk van Anjar. Vorige jaar bracht de predikant van de Maranathakerk ds. Jaap Hansum samen met een gemeentelid een bezoek aan Anjar. Dit weekeinde is de predikant van Anjar voor de eerste keer op bezoek in Lunteren.
Zondagochtend zal ds. Akbasharian in de Maranathakerk de preek verzorgen en zowel in als na de dienst vertellen hoe het deze christelijke gemeenschap in Anjar vergaat. Ook zal in de dienst een cheque worden overhandigd aan ds. Akbasharian. Het betreft de opbrengst van een actie die deze winter binnen de Maranathakerk is gehouden om het voor Syrische vluchtelingenkinderen in Anjar mogelijk te maken christelijk onderwijs te volgen en zo te bouwen aan een goede toekomst.