Nieuws
Leden_van_de_EHBO_Lunteren_onderscheidenDinsdag 26 maart hield EHBO Vereniging Lunteren de jaarlijkse algemene vergadering. Er werd gestart met koffie. Daarna werden diverse zaken besproken. Aan het eind van de bijeenkomst
werden de jubilarissen naar voren geroepen.
 
De gehuldigde EHBO leden, met links Geertje van Manen-van der Hagen ennaast haar Tanja van Manen-de Brouwer
 
De dames N.D. Groeneveld-Jansen en M.Roseboom-van Westerveld kregen een speld voor 15 jaar lidmaatschap. Hierna volgden de heren G.B. van der Glind, M.H. van Westerveld en L.
Wielstra. Vervolgens kwam er nog een aantal gasten de zaal in. Eén van de docenten was namelijk 25 jaar lid van de Lunterse EHB0 vereniging en in het geheim was haar familie uitgenodigd bij de uitreiking van een speciale onderscheiding. Een vertegenwoordiger van de
Koninklijke Vereniging voor EHBO hield een toespraak,waarin aan de orde kwam dat Geertje van Manen-van der Hagen er voor heeft gezorgd dat in Lunteren heel wat AED apparaten zo voor het grijpen hangen en dat heel veel inwoners weten wat ze moeten doen in geval van hartstilstand.
Geertje kreeg hiervoor de zilveren Dr. Tilanus junior penning. Dokter Tilanus is de grondlegger van eerste hulp door leken in Nederland. Hierna volgde nog een uitreiking en wel voor mevrouw Tanja van Manende Brouwer. Zij kreeg een bronzen Dr. Tilanus jr. onderscheiding. Voorts was er nog een gezellig samen zijn onder het genot van een hapje en een drankje.