Nieuws
De Vluchtheuvel en PCOB organiseerden in de maanden juli en augustus iedere dinsdag inloopochtenden voor alle senioren van Lunteren. Tijdens deze ochtenden stond de ontmoeting centraal. Onder het genot van een kopje koffie of thee kon men gezellig bijpraten met de andere aanwezigen. Daarnaast was er een klein praatje. En de middenstand uit Lunteren zorgde voor iets lekkers.
 
Dinsdag 18 augustus vertelde weerman Wouter de Baar van Meteo Group uit Wageningen in een overvolle Muldersschuur over tornadojagen. Sinds 1996 gaat er vrijwel ieder jaar een team meteorologen naar de Verenigde Staten om daar achter zware onweersbuien aan te jagen. Ook de Lunterse weerman Wouter de Baar behoort af en toe tot deze teams. Via persoonlijke opnames konden we tornado’s zien ontwikkelen. De buien kunnen erg heftig zijn met hagelstenen tot 7 cm. Het ultieme doel van de tornadojagers is dan ook om op de juiste tijd op de goede plaats te staan en getuige te zijn van dit natuurgeweld met vaak desastreuse gevolgen. Spannend en niet helemaal ongevaarlijk.
 
Dinsdag 26 augustus staat het keukentafel gesprek centraal. Dat is de populaire naam voor de manier waarop de gemeente beoordeelt voor welke zorg men nog in aanmerking komt. Dat is voor iedere betrokkene heel belangrijk. Vanuit de gemeente Ede komt een Wmo consulent uitleggen hoe dit werkt en welk recht op ondersteuning u heeft tijdens zo’n gesprek. Deze laatste zomer inloopochtend wordt afgesloten met muziek.
 
Iedereen is welkom vanaf 10.00 tot 12.00 uur in de Muldersschuur aan de Roskammersteeg nr. 5 te Lunteren. Bezorg uzelf en een ander een leuke ochtend, kom ook! Laat u verrassen!