Nieuws
Soap & Spices presenteert ‘Lunterse koffie’ op O.L.D. Op 25 augustus is het zover. Vanaf die dag is de Lunterse koffie voor het eerst verkrijgbaar én te proeven! Een koffie die in de eerste plaats ideaal is voor dagelijks gebruik thuis, en van dusdanige kwaliteit is dat hij het ook goed zou doen als horeca-koffie of geschikt is om aan zakelijke klanten voor te zetten. Een koffie die ook nog eens ontzettend leuk is om weg te geven vanwege de originele verpakking. Op het etiket staat hét symbool van Lunteren: het Lunterse Vrouwtje. En de smaak van de koffie? Het verschil is absoluut te proeven en koffiedrinken wordt koffiegenieten. Proeven kan op de Oud Lunterse Dag.
Wat maakt deze koffie nou zo Lunters? Lunteranen houden van een robuuste koffie met een volle smaak, want koffie moet je ook echt goed proeven, zeker ook als je de koffie met melk drinkt of als cappuccino. En, bovendien, omdat de meeste Lunteranen de hele dag door koffie drinken, moet de koffie zo lekker zijn dat je er nog wel een bakje van lust. We hebben een koffiesoort gevonden die aan die eisen voldoet: een melange van bonen uit Zuid- en Centraal Amerika en Indonesië.
Lunterse_koffie
Adriaan Jansen van DIO Soap & Spices met het eerste pak ‘Lunterse Koffie’.
 
SLOWROAST
De koffie die we verkopen mag je gerust een kwaliteitskoffie noemen. Deze koffie is van een heel andere orde dan die in de supermarkt staat. Supermarktkoffie wordt veelal machinaal geplukt waardoor ook niet-rijpe koffiebessen in de koffie belanden. Dat beïnvloedt de smaak negatief. Onze koffie wordt daarom met de hand geplukt en dus alleen de rijpe bessen. Daarnaast wordt de koffie gebrand volgens de Slowroast brandmethode. Met deze methode worden de koffiebonen extra langzaam in ongeveer 14 minuten tegen een relatief lage temperatuur geroosterd. Het kost iets meer tijd, maar de smaak en de aroma’s komen op die manier veel beter uit de koffieboon naar boven. Het is eigenlijk net als met een stukje vlees, langzaam laten sudderen, zorgt voor meer smaak! Supermarktkoffie wordt gebrand in een veel kortere tijd tegen een veel hogere temperatuur, waardoor de buitenkant van de boon min of meer verbrandt. Dat maakt koffie bitter. Door de Slowroast methode krijgt de koffie een minder bittere smaak waardoor je ook verschil in koffierassen en verschil in landen gaat proeven en de mooie smaken in de koffie naar boven komen.
KOM PROEVEN OP DE OUD LUNTERSE DAG
Onze nieuwe koffie wordt gepresenteerd op de Oud Lunterse Dag. Een mooi moment om vrijblijvend te komen proeven en uiteraard is de koffie dan ook te koop. Op de foto ziet u het etiket. Volgens ons is de ontwerper er prima in geslaagd het geheel ook een mooie cadeau-uitstraling te geven. De koffie is zowel verkrijgbaar in kilozak als in kleinverpakking (250gram). Als bonen of we malen de koffie ter plekke voor u in de door u gewenste maalgraad. Dus is de Lunterse koffie geschikt voor elke zetmethode.
De Lunterse koffie is ook zeer geschikt voor zakelijk gebruik. Over de mogelijkheden daarvan kan altijd, onder het genot van een bakje koffie, worden doorgepraat. Hoe leuk is het om uw klanten de lekkerste koffie voor te zetten uit een zak die echt een blikvanger is bij uw koffiemachine. Kunt u ondertussen het verhaal áchter het Lunterse Vrouwtje vertellen……
HET KOFFIEBONENWINKELTJE
Het ‘koffiebonenwinkeltje’ in Lunteren is voor veel Lunteranen ondertussen een begrip maar voor anderen misschien nog wat minder bekend. Toch gaan bij de koffiebalie, achter in de DIO drogisterij, per dag de nodige kilo’s koffie over de toonbank. Drogist Adriaan: “En dat terwijl mensen het meestal niet verwachten in een drogisterij, en volgens mij zijn we ook de enige drogist in Nederland die koffie heeft. Gezien de aanloop vindt men blijkbaar onze koffie lekker, en dat horen we natuurlijk ook terug van onze klanten. Lunteren is te klein voor een koffiewinkel zoals die in de steden te vinden zijn. Echter voor ons is het een originele toevoeging aan ons assortiment en de klant hoeft voor goede koffie nu niet naar de stad.”
STANDAARD 12 SOORTEN KOFFIE VAN UITZONDERLIJKE KWALITEIT
We hebben standaard zo’n 12 soorten koffie, variërend van robuuste Italiaanse koffies, zoals de Raffinato en de Sicilia ,tot de wat mildere koffies uit bijvoorbeeld India of Kameroen. Na drie jaar koffieverkoop hebben we een aardig beeld welke koffiesoorten door de Lunteraan worden gewaardeerd. Het leek ons een goed idee om een nieuwe koffie aan het assortiment toe te voegen. Een koffie die aansluit op wat de gemiddelde Lunteraan lekker vindt.