Nieuws
 Dinsdag 9 augustus vond, in de Mulderschuur, de laatste van een serie van zes bijzondere inloopochtenden van deze zomer plaats. Het thema was deze ochtend: ‘kunst of kitsch’. Dit lokte ruim 50 senioren naar de Muldersschuur waar taxateur Jaap Bonhof de meegebrachte ‘schatten’ kritisch onderzocht.
Kunst_en_Kitsch_in_volle_Mulderschuur
Een greep uit deze schatten: schaaltjes en vazen van Japans porselein en ander soort aardewerk, een zilveren schaaltje, een reukflesjes, een kerkbuideltje, ellematen, een bijbeltje met gouden sluiting, een zilveren horloge, een schilderij, een theebusje, enz.
Vaak kwamen er boeken, het vergrootglas en soms zelf de loep eraan te pas om de herkomst van het voorwerp of kunststuk te bepalen. Jaap Bonhof kon praktisch altijd een vrij nauwkeurige schatting geven van de ouderdom, het land of plaats waar het gemaakt was en een bijpassend verhaal. Bij gebruiksvoorwerpen gaf hij ook voorbeelden van hun toepassing.
Hij vroeg steeds hoe men in bezit gekomen was van het voorwerp. Soms waren het familiestukken of dingen die men vroeger ergens gekocht had. Vaak was ook het antwoord dat men het voor een paar euro op een Lunterse rommelmarkt gekocht had. Dan bleek het toch veel meer waard te zijn dan de aankoopprijs.
Een bijzondere vondst was een mooi bronzen beeldje waar zelfs de taxateur meer boeken over moet gaan raadplegen. De aanwezige senioren gingen verrijkt naar huis, sommigen omdat hun voorwerpen verrassend meer waard waren dan ze zelf dachten, maar allemaal omdat ze een boeiende en leerzame morgen beleefd hadden.
Stichting de Vluchtheuvel heeft in samenwerking met de PCOB deze zomer interessante inloopmorgens in de Muldersschuur georganiseerd. De middenstand droeg bij aan dat succes door versnaperingen te verstrekken.
De Muldersschuur is gedurende het gehele jaar op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur geopend voor senioren die gezelligheid zoeken.