Nieuws
Woensdag 3 oktober is de ‘Kinderboekenweek 2018’ van start gegaan. Deze duurt nog t/m zaterdag 13 oktober.
De Lunterse Krant heeft een aantal themapagina’s rondom ‘Kinderboekenweek’ in deze uitgave. Ondernemers uit Lunteren en omgeving haken hier op een leuke en grappige wijze in (
Kinderboekenweek_in_de_Lunterse_Krant 
Een aantal basisscholen geven een eigen invulling aan het thema: ‘Vriendschap’ en ‘Kom erbij’. Zie hiervoor het schema dat op de kinderboekenpagina’s is opgenomen.
Ook dit jaar is er weer een speciale ‘Kinderboekenkrant’. Deze speciale krant is voor kinderen van 6 tot 12 jaar en biedt een overzicht van de leukste kidnerboeken die er te vinden zijn. De krant staat vol tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers. Een leuke bewaarkrant en ook ver ná de Kinderboekenweek® nog het lezen waard.
Deze is in Lunteren af te halen bij ‘The Readshop’. Daar krijg je bij aankoop van minimaal € 10,00 aan kinderboeken ook het kinderboekenweekgeschenk: ‘De eilanden ruzie’ van Jozua Douglas. Ook het prentenboek ‘Kom erbij’ (Milja Praagman) van de ‘Kinderboekenweek’ is er verkrijgbaar. Deze is niet gratis en kost € 6,95.