Nieuws
Ook bij Wolter is het begonnen als een hobby en inmiddels geworden tot een serieus bedrijf: ‘Keldermand Catering’. In Lunteren en omgeving is hij geen onbekende. Altijd goedlachs en een praatje voor iedereen, Wolter gaat met de hoed in de hand door het land.
 
Hij is bekend als medewerker bij ‘De Boomgaard Groenten en Fruit’ in Lunteren. Daar voelt hij zich thuis als een vis in het water. Hier vond het prille begin plaats van zijn hobby het bereiden van lekkere hapjes en gezonde maaltijden. Zijn hobby kreeg een serieuze lading met de start van een eigen bedrijf: ‘Kelderman Catering’.
“Dat was wel een dingetje. Gelukkig had ik al een flink klantenbestand en de tijd was er ook gunstig voor.”
De grote kracht van Wolter is dat hij alles zelf vers maakt. “Het is vers en kwaliteit”, geeft hij aan, om te vervolgen met: “Alles wat ik maak wordt gedaan in samenwerking met Lunterse winkeliers. Ik vind dat je het met elkaar moet doen en zo kun je laten zien wat Lunteren in huis heeft.”
KELDERMAN_CATERING_VOOR_BIJZONDERE_BELEVING 
Wolter werkt nog steeds bij de Lunterse groente- en fruitwinkel zoals hij dit al jaren doet. Bijten de twee bedrijven elkaar niet?
Wolter: “De Boomgaard Groenten en Fruit verzorgt bij veel bedrijven de catering. Ik richt mij op de particulier, zo kan dat prima naast elkaar functioneren. We helpen elkaar om een kwalitatief goed en vers product aan de klanten te leveren. Dat is de afspraak en vullen wij elkaar prima aan.”
 
Eten is een beleving geworden, daarop speelt ‘Kelderman Catering’ professioneel op in. Met zijn ‘Living Cooking’. Wolter komt dan bij de klant op, locatie de catering bereiden. En …, natuurlijk met een verhaal erbij.
“je moet er ook iets omheen bouwen. Vertellen over waar je mee bezig bent. Mensen willen graag weten waar, bijvoorbeeld, de vis vandaan komt. Wat voor vis het is en hoe je het klaar maakt. Dat is trouwen ook het leuke van op locatie de catering verzorgen. Je hebt een direct contact met de mensen en dat is prettig werken.”
KELDERMAN_CATERING_VOOR_BIJZONDERE_BELEVING_1 
Want verlegen om een praatje zit hij niet. Ook niet nu het wildseizoen is aangebroken. “Ik heb een wildstoofpotje gemaakt dat werkelijk heel lekker is. Het is een recept bestaande uit bospaddenstoelen, met onder andere: shi-take, oesterzwam en cantharellen. Ik zou zeggen je moet het proeven om erachter te komen hoe lekker het is.”
 
Bij ‘Kelderman Catering’ is men druk bezig om ook van het wildseizoen een succes te maken. Maar de blik is ook al geworpen naar het nieuwe jaar. Aan het einde van dit jaar, begin januari 2019, moet de nieuwe buffetlijst klaar zijn voor het komende voorjaar en de daarachter aankomende zomer. “We zijn voor deze nieuwe lijst nog dingen aan het uitproberen. Er komen weer enkele bijzondere dingen op te staan.”
 
In het nieuwe jaar wil Wolter ook de mogelijkheden van de ‘Smoker Barbecue’ en de rookkast voor het roken van vis optimaal gaan benutten.
De bakbrommer van ‘Kelderman Catering’ is inmiddels al een bekende verschijning geworden op themafeesten, verjaardagsfeesten en bij de verzorging van de catering bij particulieren.
 
Kelderman Catering: Tel.: 06 – 46 33 11 24. E-mail: