Nieuws
 De winkel van Jongbloed aan de Dorpsstraat is een begrip in Lunteren en weide omtrek. Mevrouw Teun Jongbloed, 84 jaar, is nog dagelijks in de winkel te vinden en weet met goede adviezen klanten naar tevredenheid te helpen, klanten die terugkomen. Hierbij wordt zij bijgestaan door haar nicht Esther.
Jongbloed_40_jaar_hofleverancier 
Naast de winkel staat de voormalige smederij, waar echtgenoot Pouw Jongbloed het vak van smid weer van zijn vader leerde. De smederij fungeert al jaren als winkel waar je van alles kunt vinden voor dieren, gewasbescherming en de tuin. Zoon Martien en zijn vrouw Janny zijn trouwens al jaren eigenaren van zowel de winkel alsook de tot kleine Welkoop getransformeerde smederij.
Jongbloed_40_jaar_hofleverancier_1 
OLD kleding voor het gehele gezin? Bij Jongbloed moet je dan zijn!
 
EVENALS DE OUD LUNTERSE DAG JUBILEERT OOK JONGBLOED
Veertig jaar geleden werd de eerste Oud Lunterse Dag georganiseerd en vanaf dat moment kon je bij Jongbloed geschikte kleding en attributen kopen voor dit jaarlijkse Lunterse evenement.
Jongbloed_40_jaar_hofleverancier_2
De winkel van Jongbloed: Ze hebben er bijna alles voor de OLD.
 

WAT ER ZOAL TE KOOP IS VOOR DE OUD LUNTERSE DAG

Teveel om op te noemen, maar hier een beknopt overzicht: Rib-broeken, boeren-klepbroeken, de echte nog lokaal met hand en machine gemaakt van de beste kwaliteit rib ofwel corduroy. Brede bretels, boerenzakdoeken met klompje om deze bijeen te binden voor om je nek. Klompen, ook met speciale jubileum bedrukking. Alternatieve klompen zoals Strövel en Simson. Lange rokken voor de dames en schulken (schorten voor mensen die het Lunters niet begriepen). Petten van rib-stof, mokken en speciale OLD speldjes. Ook complete uitrustingen voor kinderen. En uiteraard ook de Lunterse vlag.
 
De mensen weten deze bijzondere winkel van heinde en verre te vinden.
 
DE TIED VLIEGT
Mense tis nog moar 1 week en dan is het 40 joar dat de OLD voor de eerste keer is gevierd. Dus zorg ervoor dat je goed veur de dag komt. Op dit moment hebben ze bie Jongbloed nog voldoende keuze. Maar wees er rap bie want het goat snel.