Nieuws
Zaterdag 19 januari schaatste Isa Leroy het Nederlands Pupillen Toernooi (NPT). Voor het NPT kunnen pupillen uit het hele land zich plaatsen. Isa plaatste zich als eerste van Nederland, maar daar mee werd er ook gelijk een enorme druk op haar gelegd. Isa heeft de afgelopen twee jaar de titel gepakt en het is een zeldzaamheid dat een pupil dit kampioenschap driemaal wint.
De Lunterse startte in de A-pupillen categorie, leeftijdscategorie 12,13 jaar. De wedstrijd vond in Groningen plaatst. De eerste wedstrijd was een 500 m. Isa schaatste hier 43.81. Als enige in haar categorie onder de 44. Haar persoonlijk record staat op 43.69 in Heerenveen gereden. Isa die onder leiding van Lammert Grootoonk traint in Dronten mocht de 1000 m. starten in het laatste kwartet tegen de nummer twee.
Zij wist deze afstand ook te winnen met een tijd van 1.29.99. Hiermee werd Isa nationaal kampioen. Dit is een hele knappe prestatie, helemaal omdat Isa afgelopen zomer ernstig ten val kwam en hierdoor vier maanden fysiek heeft moeten revalideren. Nu nog altijd met geheugen problemen onder medische behandeling is, maar wist zij deze negatieve energie goed om te zetten in een goede prestatie. Een half jaar lang telde zij de nachtjes naar deze wedstrijd, haar artsen en therapeuten richten zich samen met Isa op deze wedstrijd, maar dit herstel had niemand verwacht. Isa geeft aan vooral dankbaar te zijn dat zij zo mocht herstellen en de juiste medische begeleiding hierbij heeft gehad.