Nieuws
Afgelopen weekend heeft Isa Leroy uit Lunteren meegedaan aan de ‘24kika race’(in estafette verband 24 uur skeleren). Isa had een bedrag van € 860,00 opgehaald. Haar team, dat bestond uit zeven skeeleraars uit Barneveld en Nijkerk, haalde € 2627,00 op.
Dit betrof geld dat zij van ondernemers en bekenden uit Lunteren en omgeving had gekregen. Haar klas heeft haar geholpen aan een bedrag van 85 euro. Isa vond het erg leuk dat haar klas ook mee hielp.
Isa_Leroy__in_actie_voor_KIKA
 
Samen een ton opgehaald
Het ‘24kika race’ werd voor de derde keer georganiseerd in Biddinghuizen op de ijsbaan waar, onder zonnige omstandigheden geskeelerd, kon worden op een parcours van drie kilometer. Het skeeleren ’s nachts met een lampje op haar helm vond de 11 jarige Isa geweldig. Doordat het in estafette vorm was, mocht ze wel even slapen, maar daar was het te gezellig voor en was het meer een beetje dutten en dan weer vol er tegenaan. De deelnemende teams hebben samen maar liefst € 100.000 opgehaald.
 
IJsbaan weer open
De 11 jarige Isa Leroy uit Lunteren is lid van de Edesche schaats- en skeelervereniging en traint bij Dick Nap. Isa skeelert dit jaar niet onverdienstelijk. Zij is door de KNSB een categorie hoger ingezet, zodat ze daar wat meer concurrentie heeft en staat nu tweede in het ‘Dave van Dam’ klassement van een grote groep meiden.
Aankomend weekend is de finale van de Dam van Damcup in Oudewater. Daar gaat zij proberen haar tweede plek vast te houden.
Halverwege september gaat de ijsbaan weer open. In Dronten gaat de Lunterse Isa weer schaatsen bij Lammert Grootoonk en Jan-Maarten Heideman. Vorig jaar was zij Nederlands Kampioen bij de pupillen en dit jaar hoopt zij weer mooie tijden te rijden en haar wereldrecords scherper neer te zetten.