Nieuws
Vorig jaar is de nieuwe donorwet aangenomen waardoor het onderwerp Orgaandonatie weer uiterst actueel is geworden. Ieder mens is waardevol, naar geest én lichaam. Daarover laat de bijbel geen misverstand bestaan. Op het punt van orgaandonatie krijgen we vanuit de bijbel echter geen eenduidige richtlijn. Daarom kan het voor een christen lastig zijn om zich een mening te vormen over dit kwetsbare onderwerp, terwijl er door de overheid een keuze wordt gevraagd.
 
Alle reden dus om een zorgvuldige afweging te maken. Om mensen hierbij te helpen organiseert de Hervormde gemeente Ederveen een informatieavond over dit onderwerp.
Rineke Heij, beleidsadviseur bij de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV), zal hierover een lezing te geven en vragen beantwoorden. Bij uitstek een gelegenheid om orgaandonatie en alle vragen daaromheen op een nuchtere, bijbelse manier te doordenken.
 
De informatieavond wordt gehouden op 24 januari om 19.45 uur in de kerkzaal van de Hervormde gemeente Ederveen aan de Hoofdweg 85.