Nieuws
Leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen. Ondanks hun inzet valt het leren veel kinderen in de brugklas tegen.
 
Voor deze jongens en meiden is het belangrijk dat zij leren hoe te leren. Zodat de overstap van basisschool naar middelbare school soepel verloopt. De ‘Ik leer leren’ training van Eck-stra begeleiding biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Hier ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren.
De ‘Ik leer leren’ training wordt gegeven in groepjes van 4 tot 8 kinderen en bestaat uit vijf bijeenkomsten van 1.5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen met de gecertificeerde ‘Ik leer leren’ trainer hun persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker.
 
De training is niet alleen geschikt voor kinderen uit groep 8 ter voorbereiding op de middelbare school. Ook kinderen uit groep 7 of kinderen in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen, hebben veel profijt van de training.
Ervaringen van een ouder van een deelnemer: “De training is laagdrempelig en was goed te doen voor de kinderen. Geen uren thuisstudie maar lekker praktisch aan de slag.”
 
Er start, bij voldoende aanmeldingen, op woensdag 21 maart een nieuwe groep op zorgboerderij Eck-stra. Deze groep zal gegeven worden van 16.00 – 17.30 uur. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@eck-strabegeleiding.nl of kijken op www.eck-strabegeleiding.nl