Nieuws
Wie hulp nodig heeft bij het gebruik van een tablet kan meedoen aan de tabletcursus van ‘Icare Ledenvereniging’.
Op 12 mei start de ledenvereniging met een beginnerscursus in buurtcentrum ‘De Schakel’ aan de Schaepmanstraat 58 in Lunteren.
 
Voorbereiden op toekomst
De samenleving verandert. We doen steeds meer digitaal. Mensen die nu, of in de toekomst, zorg nodig hebben worden steeds meer op afstand geholpen. En ook banken en de overheid vragen ons steeds vaker zaken digitaal te regelen. Belangrijk dus om goed voorbereid te zijn op de toekomst. Digivaardig zijn en kunnen omgaan met een tablet helpt, maar die kennis is op dit moment bij een groot deel van de ouderen nog onvoldoende. Dit is een van de redenen dat Icare Ledenvereniging een tabletcursus organiseert voor beginners en gevorderden.
Mensen met een Samsung tablet of iPad die willen ontdekken hoe deze werkt, kunnen meedoen. Maar de cursus is ook voor hen die meer uit hun tablet willen halen. Naast leuke mogelijkheden die een tablet biedt, zijn er ook belangrijke zaken waarvoor een tablet gebruikt kan worden. Zoals belastingaangifte, contact met de gemeente en digitale zorg op afstand. Al met al veel reden voor de ledenvereniging om deze tabletcursus aan te bieden aan haar leden.
 
Zelfstandig blijven
Een ervaren docent leert deelnemers, in hun eigen tempo, onder andere beeldbellen, e-mailen en zoeken op internet. Ook wordt het gebruik van apps uitgelegd. Kleine programmatjes die kunnen bijdragen aan het vergroten van de zelfstandigheid.
 
Prijs
De cursus is speciaal ontwikkeld voor leden van Icare Ledenvereniging. Zij ontvangen 30% korting en betalen € 69,00 voor zes lessen van twee uur. (normaal € 99,00) Iedere deelnemer ontvangt een praktische handleiding, die als naslagwerk gebruikt kan worden, maar ook handig is om thuis mee te oefenen.
 
Wie wil deelnemen geeft zich op bij de ledenvereniging via telefoonnummer 088 – 383 20 00. Kijk voor meer informatie op www.ledenvereniging.nl/tabletcursus.
Nog geen lid? Een lidmaatschap van de ledenvereniging kost € 20,50 per huishouden, per kalenderjaar.