Nieuws
Deze week zijn de Lunterse basisscholen (De Bron, De Triangel, De Wegwijzer en De Nederwoudse School) gestart met een grote geldinzamelingsactie voor de Stichting Tsjernobylkinderen Lunteren (TKL).
Hulp_aan_kinderen_uit_Wit-Rusland
Foto: De vorige groep kinderen uit Wit/Rusland (twee voorste rijen) bijeen in de aula van De Bron.
 
Kinderen uit Wit-Rusland komen voor lichamelijk herstel naar Lunteren. Ze wonen in een gebied waar de gevolgen van de Tsjernobylramp, door de vrijgekomen radioactiviteit, nog steeds merkbaar zijn.
Na een eerste groep in 2013/2014 en tweede groep in 2016 nodigt de Stichting Tsjernobylkinderen Lunteren een derde groep uit. Zodat ook deze groep kinderen na een verblijf van ongeveer zeven weken in een gezonde omgeving, aangevuld met gezonde voeding, een nieuwe kans krijgt voor de toekomst.
 
St. Tsjernobylkinderen Lunteren bekostigt de volledige reis en het verblijf in Nederland. Daarbij is de stichting afhankelijk van giften en sponsoring.
 
Het 1000/100000-roebel-project
Met het geplande ROEBEL-PROJECT wil de stichting graag alle kinderen van de verschillende scholen in en om Lunteren betrekken bij de komst van een nieuwe groep Wit-Russische kinderen in maart-april 2018.
 
In alle groepen is er een film vertoond, waardoor de basisschoolkinderen een beeld kregen van de huidige situatie in Wit-Rusland, maar ook informatie over de reis en het verblijf in Lunteren. Daarna krijgen de kinderen een biljet van 1000 en 100.000 Wit-Russische Roebel.
Met een link naar het verhaal in Mattheüs 25: 14-23 wordt de kinderen gevraagd om de biljetten te beheren, maar er ook mee aan de slag te gaan. Zodat het geïnvesteerde geld vermenigvuldigd wordt. Op deze wijze worden de Roebels verzilverd naar Euro’s.
Met behulp van een kraskaart kunnen kinderen geld verdienen door allerlei klusjes te doen in hun naaste omgeving. Natuurlijk mogen ze ook iets anders bedenken waarmee ze geld kunnen verdienen en dit laten afkrassen op hun kaart. Steun daarom dan ook deze kinderen wanneer zij bij u aanbellen voor een klusje of een bijdrage.
 
De Stichting Tsjernobylkinderen Lunteren is de scholen, die betrokken zijn bij dit project, dankbaar voor de goede samenwerking. Op deze manier worden de kinderen uit Lunteren en omgeving betrokken bij een bijzonder project voor Wit-Russische kinderen.
Informatie
Op de website www.tsjernobylkinderenlunteren.nl kunt meer informatie vinden. Daar kunt u ook het actuele nieuws over het Roebel-Project volgen. Wilt u de stichting persoonlijk ook steunen neem dan contact op met voorzitter Ronald Tamerus of John Veldhuizen voor sponsorzaken via sponsoring@tsjernobylkinderenLunteren.nl