Nieuws
Vanaf 1 september stelt de Honskamp in Lunteren een appartement beschikbaar waar mensen in hun laatste levensfase terecht kunnen voor professionele palliatieve zorg, ofwel hospicezorg. Deze nieuwe vorm van zorgverlening in de Honskamp is tot stand gekomen dankzij een gezamenlijk initiatief van de vijf kerken: de Gereformeerde Kerk, Hervormde Kerk, Hervormde Gemeente, Hersteld Hervormde Gemeente en de Moluks Evangelische Kerk.
Honskamp_start_met_hospicezorg 
De vijf kerken hebben het initiatief genomen om hospicezorg in Lunteren te realiseren en zijn hierover met de Honskamp in gesprek gegaan. Nu moeten inwoners uit Lunteren voor hospicezorg naar Barneveld, Ede of Bennekom.
 
Hospicezorg en tijdelijk verblijf
De Honskamp gaat twee plaatsen beschikbaar stellen voor mensen die tijdelijk gaan verblijven. Een klein appartement is bestemd voor mensen die tijdelijk verblijf (ELV) nodig hebben. Denk aan mensen die uit het ziekenhuis ontslagen worden, maar nog veel zorg nodig hebben. Het andere appartement is beschikbaar voor de hospicezorg.
Het kan voorkomen dat er geen mensen op de wachtlijst staan voor hospicezorg. In dat geval komt het hospiceappartement beschikbaar voor iemand die tijdelijk verblijf nodig heeft.
 
Vrijwilligers gezocht
Om de gasten van de hospicekamer een zo prettig mogelijk verblijf te bieden, is Opella op zoek naar vrijwilligers die de gasten bij kunnen staan en de medewerkers kunnen ondersteunen.
Op dinsdag 22 mei organiseert Opella samen met de vijf kerken in de Honskamp een informatieavond voor mensen die geïnteresseerd zijn om vrijwilliger hospicezorg te worden. Tijdens de bijeenkomst worden de plannen voor het hospiceappartement toegelicht en wordt informatie gegeven over het vrijwilligerswerk.
Om 19.30 uur start de bijeenkomst in het restaurant van de Honskamp (inloop vanaf 19.00 uur).
 
Mocht u 22 mei niet kunnen, maar wel interesse hebben, dan kunt u contact opnemen met Wim Hulsegge, bij voorkeur via het e-mailadres whulsegge@opella.nl of via telefoon 0318 – 75 25 08.