Nieuws
Het was gezellig druk tijdens de opening van de weekendexpositie van cursisten in de ateliergalerie van Johan Timmers. Het thema van de expositie was ‘Feest’, naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van Johan Timmers als schilderdocent. Een groot aantal cursisten was met het thema aan de slag gegaan. Het resultaat: 20 uitbundige schilderijen waar, bij een enkel schilderij, de verf er werkelijk van af spat.
 
Verkiezing
Tijdens het weekend konden bezoekers hun stem uitbrengen op de deelnemer die op de meest aansprekende manier het thema wist te verbeelden. Een bezoeker aan het woord: ”Je gaat toch op een andere manier naar de schilderijen kijken als je er één uit moet kiezen die jou het meest aanspreekt.”
Dat over smaak niet te twisten valt bewijst wel de grote verscheidenheid aan eerste keuzes van de bezoekers. Toch is er één schilderij als winnaar uit de bus gekomen. Dat is het schilderij ‘De ondeugende snoeper’ van Fia Quint.
 
Voor de tweede keer in de prijzen
Fia, die kort geleden al door de vakjury met haar inzending voor de amateurtentoonstelling in Kernhem met een eerste prijs beloond werd, is ook door bezoekers van de tentoonstelling bij Johan Timmers het afgelopen weekend met het schilderij ‘de ondeugende snoeper’ als eerste uit de bus gekomen.
Fia: “Ik heb al een aantal schilderijen gemaakt met apen. Prachtige dieren zijn het, die soms een tikje ondeugend zijn. Zo kwam ik op het idee om deze ‘ondeugende snoeper’ te schilderen. Johan was de expositie al aan het inrichten toen ik, nog net op tijd, het schilderij waarvan de verf nog nat was, kwam inleveren. Leuk dat zoveel bezoekers dit schilderij hebben verkozen, dat had ik niet verwacht, want er was veel goed werk te zien op de expositie.”
 
Nieuwsgierig geworden?
Tijdens de cursusmomenten (zie www.johantimmers.nl) is er de komende weken nog gelegenheid om de expositie te bekijken en een kijkje te nemen tijdens de lessen. Wel graag eerst even bellen naar Johan Timmers 06 – 22 73 99 40.