Nieuws
 De festiviteiten rondom de Oud Lunterse Dag worden traditioneel afgesloten met het feest in de tent. Op het programma staat het traditionele aanschuiven aan ‘De Schranstaofel’ met muziek na.
Of op z’n Lunters: ‘Mit duuzend minse an de schranstaofel. Al vanof de eerste Oud Lunterse Dag is dat een deurslaond succes gebleeke.’
Hoewel de Oud Lunterse Dag bol staat van traditie en niet te veel veranderingen, is er voor ‘De Schranstaofel’ een nieuwe chef-kok gevonden: Wolter Kelderman.
Het_belangrijkste_is_de_smaak
Slinger aan de Snuut
Jaren lang was deze in handen van slagerij Evert van Veen. Deze gaf, geruime tijd geleden, aan er mee te stoppen en de OLD commissie ging op zoek naar een ander. Deze werd gevonden in de persoon Wolter Kelderman.
In Lunteren is Wolter geen onbekende. Hij is de stille kracht achter tal van activiteiten die in zijn woonplaats plaatsvinden. Niet minder bekend is hij als medewerker in de winkel van ‘De Boomgaard Groente en Fruit Speciaalzaak’.
Met een: “Ik doe het wel. Het lijkt me wel leuk”, nam Wolter de organisatie op zich.
Meteen veranderde het traditionele ‘Kwakje pap’ in het verrassende ‘Slinger aan de Snuut’. Wat het is? Dat bemerken de duizend gasten wel in de tent. Dat het lekker is staat boven kijf. Het is een culinair hoogtepunt van de Oud Lunterse Dag. Tegelijkertijd is het een goede bodem voor het afsluitende feest.
 
“Visspecialist De Lunterse Beek’ en ‘Bakkerij van Voorthuizen’ ingeschakeld. “Ik haal alles uit Lunteren.”
Benadruk wordt dat 100% kwaliteit geleverd wordt, maar dat dit beslist niet duur behoeft te zijn.
Dat zullen de duizend gasten zaterdagavond na afloop ook ervaren: ‘Slinger aan de Snuut’ zal beslist naar meer smaken.
 
Foto: Foto Fragma.nl
 
Feestmaal
Op het moment van het gesprek met de Lunterse Krant is Wolter druk doende met de voorbereidingen. Op de vraag naar aantallen aan ingrediënten komt als antwoord: “Het gaat niet om aantallen. Het belangrijkste is de smaak!”
En weer gaat er een handvol van het een en ander in de bak. Vast staat wel dat het zaterdagavond echt smullen geblazen tijdens het ‘Slinger aan de Snuut’.
Achter de schermen vinden zaterdagavond de voorbereidingen plaats met o.a. het opscheppen en het bedienen van de ongeduldige gasten in de tent.
Wolter: “Het opscheppen doen we met de vaste vriendengroep. De bediening wordt gedaan door leden van de Lunaruiters uit Lunteren.” Wolter benadrukt dat de ingrediënten voor dit feestmaal komen van ‘De Boomgaard Groente en Fruit Speciaalzaak, Keurslager Van Rooijen en ‘Kelderman Catering’. Inderdaad alles in Lunteren en op z’n Lunters.
Met zijn ‘Kelderman Catering’ begint Wolter ook enige bekendheid te verwerven. Deze stap is geen onlogische. Als medewerker van ‘De Boomgaard’ was hij al betrokken bij het samenstellen van buffetten en het verzorgen van catering.
Daarnaast heeft hij een catering opleiding gevolgd en deze met uitstekende cijfers afgerond. Ook nu weer siert de bescheidenheid van Wolter, wanneer hij aangeeft: “Voor mezelf werk ik uitsluitend in mijn vrije tijd.”
En ook nu weer worden Lunterse bedrijven niet vergeten. Naast de twee eerder genoemde leveranciers worden ook “Visspecialist De Lunterse Beek’ en ‘Bakkerij van Voorthuizen’ ingeschakeld. “Ik haal alles uit Lunteren.”
Benadruk wordt dat 100% kwaliteit geleverd wordt, maar dat dit beslist niet duur behoeft te zijn.
Dat zullen de duizend gasten zaterdagavond na afloop ook ervaren: ‘Slinger aan de Snuut’ zal beslist naar meer smaken.