Nieuws
Dinsdagochtend waren Heintje Meu en Henk Houtluus, of te wel Hennie en Henk van Beek, te
gast in de Mulderschuur. Op z’n Lunters werden de bezoekers van de zomerochtend welkome geheten en wie onverhoopt het Lunters niet machtig was had pecht. De hilariteit zat er meteen in. Met een kwinkslag en grap toonde Heintje de traditonele Lunterse dracht van ruim honderd jaar terug. Dat de vrouwen een groot aantal rokken hadden. En elke rok had zo de eigen functie.
Toen werd er praktoisch gedacht en zuinig omgegaan met de klaren. want de Veluwse boerenman/vrouw had het niet breed.
Heintje_Meu_en_Henk_Houtluus_in_de_Mulderschuur-3
Henk laat zien wat er zoal in de manufacturenkoffer zit. In de vensterbank de poppen in traditionele dracht.
 
Of deze allemaal tegelijk werden gedragen? “Nee, natuurlijk niet”, reageerde Heintje verbluft. Op de vraag wat een ‘keu’ was, bleef het stil in de Mulderschuur. Het blijkt een dikke, zware band
dat van achteren werd gedragen om daar meer volume te hebben. “Want een dik achterwerk was toen in de mode”. Heintje had de lachers weer op haar hand. Ondertussen ging Henk rustig door met het stoelmatten. Eerder op de ochtend had hij nog zijn manufacturenkoffer had opengeklapt. Vele spullen van toen riepen nog de herinneringen op bij de aanwezigen. Volgende week woensdagochtend is het alweer de laatste ochtend van het speciale zomerprogramma.
Heintje_Meu_en_Henk_Houtluus_in_de_Mulderschuur_2-2
Heintje toont een originele ‘onderboks’ aan een vna de dames.