Nieuws
Zaterdag 15 augustus wordt er wederom een streekmarkt gehouden op het terrein van Het Westhoffhuis. Tijdens deze markt tonen producenten uit de omgeving hun waar. Ambacht, kwaliteit en smaak komen hier samen, het aanbod is divers en voor elk wat wils.
 
De Valksche Bijenhof is aanwezig met zuivere honing van Hollandse bodem in allerlei smaken. ‘Om de Tuin’ uit Scherpenzeel staat er met biologische groenten, vers geoogst van het land. Zij kweken diverse groenterassen, zowel nieuwe als oude; de zogenaamde 'vergeten groenten'.
Op de markt vindt u er biologische Remeker kaas, die in culinaire kringen inmiddels landelijke bekendheid geniet. Heel bijzonder zijn de biologische broden van Joris brood.
Verschillende smakelijke producten van het land vindt u bij de landwinkels ‘Hoeve Landlust’ en ‘Doesburger Erf’. Dit jaar is ook kwekerij de ‘Hessenhof’ aanwezig met een mooi assortiment biologisch gekweekte planten.
 
Bekenden op de markt zijn inmiddels Doesburger Erf en Doesburger Eng. U vindt er streekgebonden producten uit de agrarische gemeenschap de Doesburger Eng zo als bier van eigen graan. ‘In goede Aarde’, een dagbestedingsverblijf, heeft heerlijkheden zoals zelf gemaakte mosterd en jam.
Een nieuw gezicht op de markt van zaterdag 15 augustus is Squisito, een bakfiets vol lekkers met heerlijke meringues en meer. ‘Bij de Hand’ verkoopt producten gemaakt van wilde planten, zoals een wilde plantenpesto. Op het gebied van non food staat Diny van Laar met wol afkomstig van schapen uit de omgeving en is er keramiek van atelier Van Mij.
The Read Shop is aanwezig met cadeau artikelen en informatieve boeken over de Veluwe.
 
Wilt u informatie over het aanbod cursussen en culturele activiteiten voor het nieuwe seizoen? Bezoek dan de stand van het Westhoffhuis.
Het is de derde keer dat deze streekmarkt, wat een initiatief is van de Stichting voor Sociaal-Cultureel Vormingswerk te Lunteren, georganiseerd wordt.
De streekmarkt is op zaterdag 15 augustus van 10.00 uur tot 16.00 uur op het terrein van Het Westhoffhuis, Dorspstraat 28 in Lunteren.