Nieuws
In de nacht van 28 op 29 oktober vond de zevende editie van de ‘Wintertijd Challenge’ plaats. In Lunteren bleek dit een ongelofelijk succes te zijn geworden.
Tijdens het teruggaan van de klok van zomertijd naar wintertijd is er op meer dan 92 locaties in Nederland gesport om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar spierziekten bij kinderen. In totaal is er €191.616,00 opgehaald. In Lunteren, bij ‘WellActief Beweeg & Adviescentrum’, hebben 30 deelnemers zich ingezet en hebben een fantastisch bedrag van €8.551,- opgehaald.
Zij kwamen daarmee voor één keer ’s nachts hun bed uit om te sporten.
 
Geslaagde_Wintertijd_Challenge_2017
Hiermee hebben ze gehoor gegeven aan de oproep van Bram de Caluwé, een jongen van zes jaar met een spierziekte. Zijn ouders, evenals duizenden andere ouders van kinderen met een spierziekte komen 365 dagen per jaar zo’n drie keer per nacht hun bed uit om hun kind te draaien of te helpen bij het hoesten, omdat het kind dat zelf niet kan.
In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober ,vanaf 00.30 uur, kwamen de eerste deelnemers al binnenlopen. Buiten branden fakkels en vuurkorven en stonden Laura en Linda klaar met warme chocolademelk en iedere deelnemer
ontving van Jessica van Spieren voor Spieren een prachtig oranje T-shirt.
 
De deelnemers werden verdeeld in groepen en ontvingen een formulier met oefeningen. De oefeningen waren onderdeel van een Gauntlet. Een Gauntlet is serie van oefeningen waarbij je één oefening twee keer moet doen.
Het was zwaar, maar super gezellig en iedereen zette zich volledig in. Jeroen
Gerritse en Richardo van den Hardenberg hebben de Gauntlets gehaald. De jongste deelnemer was 13 jaar en de oudste 73 jaar. Bijzonder was de deelname van Angela van Roekel. Zij heeft een geweldig bedrag opgehaald van €2.375,00 .