Nieuws
Met verbeten gezichten, kramp in de benen en met de allergrootste krachtinspanningen werd op zaterdag 19 augustus de ‘Extreme Cup’ op de Goudsberg verreden. Mountainbikers, wielrenners en skeeleraars uit het hele land streden om de prijzen in eigen discipline en voor de titel sprintkoning van ‘De Goudsberg 2017’. De jongste deelneemster kwam dit jaar uit Lunteren: de 11-jarige Isa Leroy.
Geslaagde_Extreme_Cup_op_de_Goudsberg 
Na het grote succes van de eerste editie in 2016 besloot men een tweede editie te organiseren. Wederom met succes. “De reacties vanuit de deelnemers waren ronduit overweldigend. Dit is iets nieuws in de sport. Drie disciplines die elkaar treffen in één evenement, en zelfs de strijd met elkaar aangaan. En dat met een sprint van 400 meter bergopwaarts. Dat is uniek”, aldus de organisatie die bestaat uit ‘Het 2Wielerhuis’, ‘Mijnten Schaats- en Skeelersport’, ‘WV Tour de Force’ en ‘Restaurant De Goudsberg’.
 
De deelnemers streden in de voorrondes elk in hun eigen discipline om door te gaan naar de finalerondes.
De finalisten Race: 1.Harrie Lavreysen 2.Arvid de Klein 3.Sam Ligtlee.
Bij de Mountainbikers waren dat 1.Lehvi Braam 2.Mart Muskens 3.Jeroen van Eck.
Bij de Skeelers 1.Gerrie van Lingen 2.Tom Mars 3.Kay Schipper.
 
In de superfinale streden alle nummers één tegen elkaar voor de titel ‘Sprintkoning van de Goudsberg 2017’. “Door de tijdmeting in de finaleronde hebben we in de superfinale de deelnemers gelijke kansen gegeven.”
Een geslaagde opzet. Dat bleek toen Gerrie van Lingen als skeeleraar als eerste over de finish kwam, Lehvi Braam als tweede, direct gevolgd door Harrie Lavreysen.