Nieuws
Interessante en gezellige exposities, prachtig weer en enthousiaste kunstenaars kenmerkten de ‘Atelierroute’ anno 2017. Ook dit jaar kwamen vele bezoekers aan bij de deelnemende ateliers. Zij gingen er in gesprek met de kunstenaars en gastexposanten.
 
Zoals bij Leo Nellestein (Wilbrinkstraat) waar Connie van Winsen als gastexposant haar werk toonde. De beelden van Leo vormden een mooi contrast met de grote en kleurrijke stadgezichten van Connie. De uit het Utrechtse Westbroek afkomstige beeldend kunstenaar kwam door een andere Lunterse kunstenares, Janneke v.d. Kaa, in contact met Leo Nellestein.
Hieruit ontstond het idee om met een gezamenlijke expositie deel te nemen aan de ‘Atelierroute 2017’. De reactie van Connie: “Het is mooi geworden, Het is spannend, maar past mooi bij elkaar.”
 
Even verderop, aan de Spoorstraat, heeft Nicole Bischoff met haar houtsculpturen onderdak gevonden bij schilder Coos Hoving. Ook hier is er de ontmoeting tussen twee geheel van elkaar verschillende kunstuitingen. De tuin van het ateliers van Coos biest een schitterende achtergrond voor de beeldhoudster in hout, Nicole Bischoff. Op er één uit te lichten!
Op tafel, in de schaduw van het geboomte, trekt een prachtige bijbel de aandacht. Gefilterd door het gebladerde beschrijven zonnestralen de pagina’s.