Nieuws
De Open Eettafel in buurcentrum is uitgegroeid tot een sociaal samenzijn van formaat. Elke twee weken zijn er zo’n zestig gasten te verwelkomen. Vorige week woensdag namen zij afscheid van ‘chef-kok’ Gert Lathouwers. Hij draagt het stokje over aan zijn opvolgster Anneke Bleeke.
Zo’n zeven jaar heeft Gert de gasten met heerlijke driegangen menu’s verrast.
Gert_Lathouwers_nam_afscheid_als_kok_van_de_Open_Eettafel 
“Elke week krijgen ze een ander menu. Er werd afwisselde gekookt en je hoorde wel van ‘dit lust ik niet, ‘dit moet ik niet’. Maar ze aten wel alles op wat hen werd voorgeschoteld. Ik heb het al die jaren met plezier gedaan. Voelde me er heel senang bij.”
De Open Eettafel was op sterven na dood. Vanuit het bestuur van het Westhoffhuis werd toentertijd een beroep op Gert gedaan. Of hij niet eens wilde nadenken over hoe het verder moest.
“Ze hadden iemand nodig die het weer op poten kon zetten. Er was geen interesse meer. De Open Eettafel was bijna ter ziele. Vanuit het bestuur kwam toen de vraag of ik niet eens mee zou willen kokkerellen. Toen heb ik maar ja gezegd. En ik heb er zoveel plezier aan gehad”
Gert_Lathouwers_nam_afscheid_als_kok_van_de_Open_Eettafel_2 
Dat ‘ja’ resulteerde in ene opleving van het aantal bezoekers aan de Open Eettafel. Elke eerste en derde woensdagmiddag van de maand schuiven er zo’n zestig eters aan in buurtcentrum De Schakel.
Zij komen uit Lunteren, maar ook uit Ede en Meulunteren. Deze woensdagmiddag zijn geworden tot een gezellig sociaal gebeuren, waar men naar uitkijkt.
Gert: “Er komt een wat ouder publiek dat vooral ’s winters moeilijk kan komen. Hiervoor hebben we een haal en breng service. Een stuk of toen vrijwilligers halen en brengen de gasten dan.”
 
Ook de Open Eettafel draait om vrijwilligers. Elke eettafel zijn er rond de tien vrijwilligers acties in de keuken, bij het opdienen en het afruimen en schoonmaken. “Daar zijn we met z’n allen erg blij mee. Elk jaar is er een barbecue, waarbij ook de mannen worden uitgenodigd. Zij zitten twee keer in de maand zonder hun vrouwen te eten.”