Nieuws
Het befaamde Gelders Opera- en Operette Gezelschap komt weer op veler verzoek naar Lunteren. Cees Dijkhuizen van de Lunterse Beek heeft dit fameuze gezelschap weten te contracteren. Zaterdag 7 juli begint het concert in/bij de muziektent op het Lunterse Erf. Aanvang: 19.30 uur.
 
Kwaliteit:
De artistieke en muzikale kwaliteit van dit concert is verzekerd met de ervaring en goede naam, het GOOG staat onder de bezielende leiding van dirigent Hans Lamers en van de Edese pianist Chris Kok.
 
Hans Lamers
Hans Lamers is vanaf 1980 artistieke leider van het GOOG, een hechte en inspirerende verbintenis tot op de dag van vandaag. Onder zijn leiding is het GOOG uitgegroeid tot een toonaangevend muziektheatergezelschap met grote artistieke kwaliteit en flexibiliteit. Een indrukwekkende lijst van optredens in bijna alle concertzalen, schouwburg, radio- en televisiestudio’s leidde veelal tot prachtige producties met gerenommeerde solisten en orkesten.
Chris Kok, repetitor
Chris Kok komt uit een bekende Edese Blazers familie. Zowel zijn vader als zijn grootvader zijn jarenlang lid geweest van de Edesche Harmonie.
 
Na de studie in Utrecht studeerde hij hoofdvak Orkestdirectie bij Tilo Lehmann aan het Zwols Conservatorium. Deze studie sloot hij in 1987 succesvol af middels een concert met het toenmalige Forum Filharmonisch Orkest in Enschede.
 
Thans is Chris werkzaam als arrangeur en dirigent en van enkele Harmonie-en Fanfare orkesten en is hij als repetitor verbonden aan het Gelders Opera en Operette Gezelschap.
 
Tevens is hij een veel gevraagd begeleider van solistenconcoursen voor blazers.
Als solist heeft hij diverse concerten gegeven met o.a. de Marinierskapel, de toenmalige Johan Willem Friso Kapel en enkele orkesten in Oostenrijk.
Samen met Roland Aalbers vormt hij een vast pianoduo voor koorbegeleidingen.
Solisten, ensemble en koor.
GOOG heeft de beschikking over een eigen vocaal ensemble en solisten. Wij zijn trots dat het mogelijk is dat we in eigen beheer enthousiaste amateurs zo een podium aan kunnen bieden met dit repertoire. Onlangs was het GOOG op uitnodiging van Harmoniegezelschap Fidelio in Woudenberg. Het was de eerste keer dat Fidelio voor een uitverkochte zaal speelde, totaal waren 750 bezoekers in sporthal de Camp. Het publiek liet zich meevoeren door een reis met uitlopende muziekstijlen. Onlangs heeft het gezelschap meegewerkt aan het jubileum van Marco Bakker, hier werkten diverse nationale- en internationale zangers aan mee.
De koorleden van het GOOG komen uit geheel Gelderland, waarvan een aantal leden uit Ede / Veenendaal. Voorzitter Tineke Ouwendijk en secretaris Ingrid Das zijn woonachtig in Ede. We kunnen ons voorstellen dat u tijdens het concert bedenkt dat u zeker wel bij het GOOG zou willen zingen, dan kunt u zich melden bij het secretariaat van het GOOG, tel. 06 274 64 640. De koorleden hebben prachtige avondkleding aan, waarbij de mannen in een mooie smoking het geheel aanvullen.
Programma.
Het GOOG heeft een heel gevarieerd programma samengesteld, voor iedereen zijn er zeker nummers bij die u leuk kunt vinden. Zo kunt u o.a. luisteren naar: Casta Diva uit Norma van Bellini, de drie tenoren met Nessun Dorma uit Turandot van Puccini, het overbekende Slavenkoor uit Nabucco van Verdi, Im Frühling, im Mondschein van Robert Stolz, Wer uns getraut uit Der Zigeunerbaron van J. Strauss, Schenkt man sich Rosen in Tirol uit Der Vogelhändler van C.Zeller en zo nog andere krakers op het gebied van opera, operette en musical.
Publiek.
Wilt u comfortabel zitten tijdens het concert adviseren wij u om een heerlijke stoel mee te nemen. Is vanwege weersomstandigheden het concert in de Gereformeerde Kerk zijn de stoelen uiteraard niet nodig.
Meer informatie bij: Tineke Ouwendijk, 0318 575 729/06 546 05 250