Nieuws
De waterschappen gaan de komende jaren belangrijker worden. Met extremer weer en het gebrek aan goed drinkwater door droogte perioden.
Geeske_Telgen-2
Geeske bij het kunstwerk voorstellende de Wilbrinkbeek in Lunteren, met
waterschapskandidaat Taeke Boerma (links) en Bert Komdeur.
 
Geeske Telgen (Lunteren) ondersteunt het CDA geluid bij de waterschapverkiezing op 20 maart. Zij staat als nummer 12 op de lijst voor het waterschap Vallei en Veluwe.
“We kunnen niet meer om het klimaat heen en gelukkig is dat, inmiddels een breed gedragen visie geworden. De extremen in het klimaat van 2018 laten dat ook zien: in januari waren zeer hoge waterstanden in de rivieren en vervolgens een uitzonderlijk droge zomer met lage waterstanden in diezelfde rivieren.”
“Het CDA probeert al enige tijd in te spelen op de uitdagingen, die deze
klimaatsverandering met zich brengt. We kunnen er zelf ook, thuis, aan bijdragen. Een mooi initiatief is de landelijke operatie ‘Steenbreek’ waaraan naast het waterschap Vallei en Veluwe de gemeente Ede meer groen en minder tegels wil stimuleren in tuinen. Meer groen houdt het water langer vast en meer groen geeft ook meer insecten en is goed voor de vogelstand.
Ik roep allen op om op 20 maart 2018 te gaan stemmen!”t effectief. Heel veel gemeenten nemen al hun maatregelen om de openbare ruimte ter als je bedenkt dat ongeveer 40% van het stedelijk gebied in bezit is van particulieren, vragen wij juist daar ieders hulp. Iedere tegel eruit telt want groen is leven!.